Dobrý den, mám dotaz. Může mít syn problémy s prdíky po železu, které musím brát 2x denně? Dostala jsem ho jako recept 2x denně při odchodu z porodnice. Může to mít nějaký vliv na syna? Protože mi chudák trpí více na prdíky jak starší syn.
Rozhodně může. Zkonzultujte to železo znovu s pediatrem. Je mnoho forem doplňování železa a třeba mu sedne jiná (počítám, že nejde o prevenci, ale reálně zjištěný nedostatek železa)
@keyblaza Někdy se musí najít vhodný typ. A jestli kojíš a bereš ho ty, myslím si, že něco do mléka jde. Jaký máš železo? Jinak syn trpěl extrémně na bříško, ale naštěstí on byl i tak veselý. Dost nám pomohl kmínový odvar lžička před kojením.
@martulka88 beru TARDYFERON jednu tabletku ráno a druhou večer
@keyblaza Tardyferon jsem měla a musím říct, že to jediné železo, co mi sedlo. Syn měl šílené prdíky a nakonec se zjistilo, že má ABKM. Zkus cvičit bříško, mazat "pupík" - to taky nám dost pomáhalo (manžel to měl jako rituál s malým s říkal mu u toho vymyšlenou básničku 😁). A pak teda kmínový odvar na doporučení LP (sama říkala, že tedy malý hodně prdí). A stejně ve 3 měsících nasazeno UM Neocate a byl klid. A dáváš probiotika? Zeptej se na to možná pediatry, jestli to může jít do mléka.
@keyblaza ano může to mít na to vliv