Může mít dcera z otobacidu kopřivku?

novamamina
21. dub 2019

Ahoj holky, máte některá zkušenost s otobacidem? Dcerce (rok a pul) před pěti týdny pichali obě uši a měla 14 dni atb. Teď má od čtvrtka rýmu a začala mi ukazovat zase na ucho. Tak jsem ji začala kapat otobacid. Po pár hodinách se objevila dost rozsáhlá kopřivka. Neměla k jídlu nic, na co neni zvyklá. Žádné větší množství ovoce apod. Dala jsem ji zyrtec a dobrý. Pak jeden den vůbec nic a dnes opět. Může to být z něj?

lery92
22. dub 2019

@novamamina Ahoj , prosím ber to jako řadu člověka který se opravdu orientuje ve zdravotnictví.Ihned k pediatrovi.U deticek se nemoce projevují různé a kolikrát je diagnóza překvapivá , protože nemusí korespondovat zcela vůbec s tím jak to na první pohled vypadá (ukazuje na ucho , je to ucho?)
Jinak snad jediným vedlejším účinkem Otobacidu a Otipaxu je opravdu koprivka

novamamina
autor
22. dub 2019

@lery92 děkuji za odpověď. Už si na uši neukazuje. Otobacid už od včera nekapu, ale dnes se jí ještě pár pupinku udělalo. Myslíš že to může být ještě z toho?

lery92
22. dub 2019

@novamamina jo , určitě může .Chvíli trvá než se to z těla dostane .Zkus kalciovku , když to do dvou dnů zmizí tak si z toho vzít už jen zkušenost do budoucna - t.j alergie na nějakou z těch tří složek z Otobacidu

novamamina
autor
22. dub 2019

@lery92 moc ti děkuji za odpověď. Hodně jsi mě uklidnila. Má už jen pár pupínku, které za deset minut zmizí. Pak se zase objeví třeba za dvě hodky jinde. Nikdy jsem tohle neviděla, takže mě to už trochu rozhodilo. Opravdu moc diky

lery92
22. dub 2019

@novamamina uvidíš , důvod k panice není , pro klid v duši si klidně skoč za detskarem .Pokud nejsou horečky tak v podstatě nic nehoří .Ahoj.

novamamina
autor
22. dub 2019

@lery92 tak jelikož už se nedelaji obří mapy, ale pouze pár pupinku, tak to řešit zatím nebudu a počkám. Tobě ještě jednou díky a měj se 🙂