Muze dostat strevni chripku od tety?

petramana
10. čer 2019

ahoj, prosim vas, jestli nemate zkusenost, vcera u nas byla segra a hrala se s malym (8 mesicu) , dala jsem ji dort kdy nekolikrat dala malemu liznout kremu ze sve lzicky... v noci mi psala, ze ma asi strevni chripku, nekolikrat zvracela, ted uz je v pohode.. a ja mam ted strasny strach, aby to nedostal maly.. muze to chytit od ni kdyz jeste byla uplne v poradku a nemela zadne projevy?

michaela_2
10. čer 2019

@petramana může, ale taky nemusí no 🙂 naše děti kolikrát nechytnou nic, i když si pohraji s dětmi kde to lita.
Každopádně jestli je segra za noc ok, tak je to nějaká krátkodobá záležitost a tu děti zvládnou podstatně lépe než dospěli 😅
Aspoň o tom víš a nepřekvapí te to 🙂 pokud to chytl, tak začne dnes nejdyl zítra nejspíš - ony se tyhle rychlostrevni bacily projeví dost rychle

priefi
10. čer 2019

@petramana ono je nejaka inkubacni doba, nez se to rozjede, takze pokud to byla strevni chripka, tak nakazliva byla a mohla jsi to chytnout i Ty. Pokud davala ze sve lzicky Tvemu diteti jidlo, tak je to vic nez pravdepodobne. Ono ale vseobecne by se nemelo diteti davat jist ze lzicky od nekoho jineho (vcetne rodicu), mame hodne bakterii v puse a dite diky tomu muze mit pak problemy se zuby a dalsi zdravotni problemy 😉

erikamaj
10. čer 2019

muze ale nemusi, jako uz bylo spomenuto. Cas ukaze 🙂