Zdravím maminky, mám dotaz. Od začátku topné sezóny se potkáme s častým nachlazením u našeho 5 měsíčního broučka. Bydlení v cihlovém domě i přesto že vůbec netopime, tak horké stoupačky vytopi místnost v ložnici na cca 24-25 c. Může být tato teplota příčinou častého nachlazení? Vlhkost vzduchu udržujeme i díky zvlhčovači takže sucho tu rozhodně nemáme. Už jsem zoufalá a nevím si rady. Jestli se přestěhovat nebo jestli to vůbec vliv na jeho zdraví nemá. Předem děkuji za odpověďi😇
@zlatunecka Ta teplota na spaní je příšerná.Máme 18-20C.Přes den 22,5C a to je často na zemi.A nachlazení jako teploty,rýma a kašel?
Nemá třeba jen rýmu,protože mu lezou zoubky?
Myslím že ne. Mimi by mělo správně spát v nižších teplotách.i ho méně oblékám na noc,prikriji jen teplou dekou, nemá rád peřinu a dítě zdravé.a to ještě vždy vyvetrame před spaním a spí až do rána. Problém bude jinde.☺
Juj co ja bych za to dala, my mame v baraku rano 16°C.
Ale pokud mas takove teplo a nechces, tak zkuste ventilacku nebo mikroventilacku co?
@zlatunecka Může to byt tou vysokou teplotou, resp. nízkou vlhkosti. Přestože zvlhcujete, může to byt malo. Kupte vlhkoměr a uvidíte vic. Ideálně by relativni vlhkost mela byt kolem 60%, při nižší mají tendence sliznice vysychat a jsou náchylnější k infekcím.
@soyevita no hlavně rýma je nejčastěji, doktorka už na nás kouká jako na debili jak tam jezdíme často že je pořád nemocný.
@zlatunecka chce to vetrat, vetrat a vetrat protoze pri takove teplote a vlhku ze zvlhcovace je to zivna puda pro bakterie. Jak pisou holky, mikrovetrani, pokud nemate tak vetrat narazove nekolikrat denne i pred spanim.
Před Vánocemi byl nachlazený, odjeli jsme ke tchyni kde spal v chladném pokoji a do 3 dnů se uzdravil. Vrátili jsme se domů a už to zase začíná, rýma, kašel. Vlhkoměr máme a vlhkost je dobrá 55. Přes den se v ložnici větrá a drží se tu tak 19c ale před spaním se zavře a už to jde rychle nahoru. Už si nevíme rady 😇 děkuji za odpověďi
@sonaxoxo no právě že se ptám jestli to není tím vedrem jak je pořád nemocný. Bydlíme v bytě který byl původně sklep. Je to zrekonstruované. A v každém pokoji máme spoustu trubek, vlastně nám tu začínají stoupačky. I když netopime tak ty trubky jsou prostě vařící a nahradí to topení ale až moc
@zlatunecka Pokud je to podnájem,tak bych se odstěhovala.Ty sklepní byty nejsou většinou prostory vhodné k bydlení.A z takového tepla bych byla nemocná i já
@soyevita to jsem chtěla slyšet, moc děkuji 😇
@zlatunecka presne, odstehovat se, to bude chudak nemocny porad. My mame doma docela chladno a mala ma rymu jen ted, kdyz se nakazila od jineho ditete.
@msimankova mockrát děkuji za radu 😇
Děkuji vám a krásný Nový rok přeji všem
@zlatunecka To neni zac 🙂 Napadlo te to samotnou, tak jsme te jen postouchly 🙂. Hezky Novy rok i tobe!
Myslím, že na spaní je to dost vysoká teplota. My máme v ložnici 19-20.