Dobrý den,mám 6leteho syna a mrkal mi 2 měsice leden az unor...nic mu nebylo žadna ryma ani nemoc..Byla jsem s jim i na očnim prohledli ho a zkontrolovali dioptrie...nic..Syn stale mrkal a říkal že ho štipou oči..pote měl nějakou virozu a skončilo to..oddychla jsem si. A včera znova začal,nemá rymu ani kašel nic...V zimě už jsem chtěla zajít i ba neurologii jestli ti není něco psychického..ale řikam si,že to by ho ty oči asi neštipali...nemate někdo zkušenost?
@petulajb12 take mne hned napadla alergie. Letos kvetly lísky od 4.1.😅 mam na ne alergii a vzdy mne pali oci. A ted mi zacina dalsi kolo jinych jarnich pylu...
Ahojky, nevím, co si pod tím "mrkáním" úplně přesně představit, ale napadá mě, jestli to není psychické - nějaký tik třeba ze stresu...?
@konidana diky za odpověď...tu alergii mi pak řikali i na očnim že je to možne..dali mi kapky, myslim ze mozna trochu zabrali ale nevim..moc jsem tomu nevěřila když je zima..tak ted vidím že je to možne...a maš ty oči červené?Syn pravě nema červene vubec...
@slecnami stres me taky napadl nebo nejaky tik ale nevím jak tohle ověřit..na venek je takovy klidas...leda nekam na neuro jit no...ja myslela ze uz je to za nami a ono se to vratilo..diky vsem za reakce...kdyby vas jeste neco napadlo budu rada
@petulajb12 nemivam cervene oci, jen pali, a obcas mne to nutí si je mnout, cim se to vse zhorsuje. Kapky pomahaji i obycejne na zvlhceni a ochranu ( ja mam napr. Ocutein sensitive)
@petulajb12 nevím, jestli je to úplně ono, ale tohle dělal synovec. Nic mu nezjistili a byly to tiky. Dělal to třeba 3 měsíce, pak měsíc ne a tak pořád dokola. Zhoršovalo se to pri stresu třeba ve škole. Pak to najednou přestal dělat.
A co pocitace, TV, mobily nebo herni konzole? Docela to deti delaji, pokud se to prezene.
@petulajb12 dcera 6 let taky mrkala, dokonce mě na to upozorňovaly učitelky v MŠ. Byly jsme na očním a prej v pořádku, nakonec jsem ji vzala k psycholožce a prý tím vytěsňuje nahromaděný stres,že to přejde samo a doporučila akorát b komplex a magnesium. Opravdu to přešlo samo, přitom doma i ve školce klid. Jediné co mě napadlo, že byla svědkem jednání svého bio otce ke mě (nadávky, křik)
@petulajb12
Napadá mě, co obsedantně kompulsivní porucha? Mrkáním vytěsňuje špatné myšlenky? Tím ale samozřejmě netvrdím, že jí má.
@byra děkuji vám všem za odpovědi..budu doufat že he to alergie,ale zkusim se objednat i do psychlog. poradny,stejne to to tam dlouho trvá,abychom to nepodcenili...V zaří nastupuje do první třidy..tak jestli to bude stres tak se to tam asi projeví...
Co alergie?