Mramorová kůže při horečce. Máte zkušenost?

emamir
3. lis 2021

Hezký den,

nemáte některá zkušenost s mramorovou kůží při horečce (38,4)?. Dnes, když jsem převlékala syna (byla mu tedy zima) všimla jsem si mramorové kůže. Vím z brožurek, že je to alarmující příznak při horečce, avšak mám takové tušení, že stejnou "mramorovou kůži" měl syn i posledně, když měl angínu. Dr. na to tenkrát nic neřekla.

Pro doplnění - dnes jsme u lékařky byly, ale to mramorovou kůži ještě neměl, jinak bych se zeptala.

Tak teď zvažuji, zda jet či nejet na pohotovost.🤔

mysh_me
3. lis 2021

Moje mala to ma skoro pokazde, kdyz ji svliknu a je ji zima 🤷🏻‍♀️ ma proste hodne svetlou (pruhlednou) kuzi. Ale v nemocnici z toho vzdy meli respekt, rikal mi tam primo doktor, ze po te mramorove kuzi vzdy vyleti horecka vysoko a musi se to proto hlidat. Takze jestli ma maly horecku a mramorovou kuzi, davala bych obzvlast bacha a merila v pravidelnych intervalech, jestli neni potreba srazet. Na pohotovosti s nim podle me nic extra neudelaji, predpokladam ze pricinu horecky uz lecis, kdyz jste byli u dr, a krome srazeni vysokych teplot se nic jineho delat neda… ale pokud mas pochybnosti, urcite na tu pohotovost zavolej, tam ti nejlip poradi, co delat a kdy je pripadne potreba prijet.

mimco
3. lis 2021

@emamir tohle není asi nic neobvyklého ne? To mám já sama, když je mi třeba zima👍

emamir
autor
3. lis 2021

@mysh_me
@mimco
Mnohokrát Vám děkuji 🌸.