Moučnivka v pusině, co na to mám dát?

lejkas
31. črc 2016

Holky prosím o radu!!! Malé se v pusině objevila moučnivka. Asi jak do ní všechno strká. Co ji na to prosím mám dát a mám s tím jít k doktorce? A za jak dlouho se to ztratí? Děkuji za info i rady. Mějte krásný sluníčkový den.

sue_hd
31. črc 2016

@lejkas Určitě Genciánová violeť - taková ta fialová tekutina 🙂 Malému se udělala také, namočila jsem vatovou tyčku do uší do genciány a potřela mu tím vnitřek pusy. Za pár dní po moučnivce ani stopa a už se nikdy neudělala... Náš lékárník, který je lepší než kdejaký doktor, říká, že nic lepšího na to neexistuje ;) 🙂

luciiinka87
31. črc 2016

@sue_hd naprosto souhlasim, taky jsme potirali genciankou, mala to mela v puse asi tyden po porodu, pekne to pak mizelo

misule55
31. črc 2016

Jj genciánová violeť, nam to vzdy zabere hned po prvmi aplikaci, akorat to strasne barvi. Pry se maji uzivat i probiotika k posíleni imunity. Nam se treba objevila poprve v 15 mesicich, a to maly cpe od pulroku do pusy uplne vsechno. Zjistili nam salmonelu, tak si myslim, ze to fakt souvisi s oslabenou imunitou...

lumixii
31. črc 2016

My ji měli před 14 dny. Zavolala jsem dr. Co s tím ta napsalat recept na nějaký gel co nam namíchal v lékárně. Daval se 4 denně. Bylo to něco jako lepidlo 😀 😀 a druhy den mela pusinku krásnou. Bylo to na 5 dni. Po 3 dnech jsme už nedávali nebyl duvod.

janabrozova
31. črc 2016

Ahoj holky, my také použili violet. Doporučili nám ji jak v porodnici, tak později v lékárně. Malá sice byla celá fialová, jak si strka ručky do papule, ale za chvíli se to umyje a i z oblečení se mi to vybrali v pohodě.

janabrozova
31. črc 2016

Ahoj holky, my také použili violet. Doporučili nám ji jak v porodnici, tak později v lékárně. Malá sice byla celá fialová, jak si strka ručky do papule, ale za chvíli se to umyje a i z oblečení se mi to vyprali v pohodě.
@lejkas jinak tu violet ti dají v lékárně i bez předpisu. 🙂

lucccinek
31. črc 2016

Teď zrovna máme stejný problém dnes jsem našla malé v pusince taky moucnivku :( mazu gencialkou tak doufám ze,to brzo zabere lezou ji do toho i zoubky a ma i zvýšenou teplotu 37,7 -38 zítra s ni jedu na 8měsíční prohlídku tak to radci ukážu doktorce 🙂

misha80
1. srp 2016

Nám doktorka doporučila Octenidol. Trochu mě překvapilo, že je to ústní voda, ale pomohlo to. Je bezbarvá, to je výhoda. A prý zbytek můžeme využít ke kloktání při bolení v krku. Mně pomohla i při bolavých dásních.

lejkas
autor
3. srp 2016

@lucccinek Jak jste dopadli s moučnivkou u doktorky?

lucccinek
3. srp 2016

lejkas dopadly jsme dobře tím ze,jsem to malé pořád mazala tak jī ta moucnivka zmizela a byla i bez teplot na štěstí 🙂

lucccinek
3. srp 2016

Jinak jsem mazala fialkou 🙂

endy2002
3. srp 2016

Ahojky, my měly moučnivku teď také,malá nechtěla kvůli tomu vůbec zkoro pít mlicko, u prsu se hrozně kroutila a plakala, paní dr nám predepsala gel, ještě ten den po první aplikaci to začalo krásně mizet a teď už má pusinku a jazýček krásně růžovoučky,akorát tim jak se u prsu vzpouzela mi zpusobila ragdy a teď je pro mě kojeni velmi bolestivé ale nevzdavam to.. Gencialku nám naopak jak v porodnici tak dr vymluvila...

lejkas
autor
3. srp 2016

@endy2002 Můžu se prosím zeptat jak se jmenoval ten gel? Děkuji.

endy2002
4. srp 2016

@lejkas urcitre,je to Aloclair gel. Je bez alkoholu a nelepi... Kačence se po něm ulevilo už od první aplikace, teď už má jazyk opět ruzovoucky a opět chuť k sosani mlicka