Holky prosím o radu!!! Malé se v pusině objevila moučnivka. Asi jak do ní všechno strká. Co ji na to prosím mám dát a mám s tím jít k doktorce? A za jak dlouho se to ztratí? Děkuji za info i rady. Mějte krásný sluníčkový den.
@sue_hd naprosto souhlasim, taky jsme potirali genciankou, mala to mela v puse asi tyden po porodu, pekne to pak mizelo
Jj genciánová violeť, nam to vzdy zabere hned po prvmi aplikaci, akorat to strasne barvi. Pry se maji uzivat i probiotika k posíleni imunity. Nam se treba objevila poprve v 15 mesicich, a to maly cpe od pulroku do pusy uplne vsechno. Zjistili nam salmonelu, tak si myslim, ze to fakt souvisi s oslabenou imunitou...
My ji měli před 14 dny. Zavolala jsem dr. Co s tím ta napsalat recept na nějaký gel co nam namíchal v lékárně. Daval se 4 denně. Bylo to něco jako lepidlo 😀 😀 a druhy den mela pusinku krásnou. Bylo to na 5 dni. Po 3 dnech jsme už nedávali nebyl duvod.
Ahoj holky, my také použili violet. Doporučili nám ji jak v porodnici, tak později v lékárně. Malá sice byla celá fialová, jak si strka ručky do papule, ale za chvíli se to umyje a i z oblečení se mi to vybrali v pohodě.
Ahoj holky, my také použili violet. Doporučili nám ji jak v porodnici, tak později v lékárně. Malá sice byla celá fialová, jak si strka ručky do papule, ale za chvíli se to umyje a i z oblečení se mi to vyprali v pohodě.
@lejkas jinak tu violet ti dají v lékárně i bez předpisu. 🙂
Teď zrovna máme stejný problém dnes jsem našla malé v pusince taky moucnivku :( mazu gencialkou tak doufám ze,to brzo zabere lezou ji do toho i zoubky a ma i zvýšenou teplotu 37,7 -38 zítra s ni jedu na 8měsíční prohlídku tak to radci ukážu doktorce 🙂
Nám doktorka doporučila Octenidol. Trochu mě překvapilo, že je to ústní voda, ale pomohlo to. Je bezbarvá, to je výhoda. A prý zbytek můžeme využít ke kloktání při bolení v krku. Mně pomohla i při bolavých dásních.
lejkas dopadly jsme dobře tím ze,jsem to malé pořád mazala tak jī ta moucnivka zmizela a byla i bez teplot na štěstí 🙂
Jinak jsem mazala fialkou 🙂
Ahojky, my měly moučnivku teď také,malá nechtěla kvůli tomu vůbec zkoro pít mlicko, u prsu se hrozně kroutila a plakala, paní dr nám predepsala gel, ještě ten den po první aplikaci to začalo krásně mizet a teď už má pusinku a jazýček krásně růžovoučky,akorát tim jak se u prsu vzpouzela mi zpusobila ragdy a teď je pro mě kojeni velmi bolestivé ale nevzdavam to.. Gencialku nám naopak jak v porodnici tak dr vymluvila...
@lejkas Určitě Genciánová violeť - taková ta fialová tekutina 🙂 Malému se udělala také, namočila jsem vatovou tyčku do uší do genciány a potřela mu tím vnitřek pusy. Za pár dní po moučnivce ani stopa a už se nikdy neudělala... Náš lékárník, který je lepší než kdejaký doktor, říká, že nic lepšího na to neexistuje ;) 🙂