Ahoj, moje 2mesicni holcicka ma na jazycku moucnivku. Je castecne kojena (dokrm UM). Cetla jsem, ze to muze hodne ovlivnit strava. Mate zkusenost, co nejist a co naopak jist? Dekuji 🙂
Tzv. protikvasinková dieta: jíst co nejvíc zelené a bílé zeleniny (ne mrkev!!!), škrtnout cukr, omezit sladké ovoce, lepek a bílou mouku, resp. sacharidy celkově (místo brambor k masu raději pořádký kopec zeleniny). Aby nechyběla energie, doplnit zdravými tuky. Někomu pomáhá zrušit i mléčné výrobky, u nás nakonec pomohlo naopak jíst pořádný jogurt (Hollandia, příp. ty ve skleničce) a kozí kefír. Některým dětem vadí i to UM, přidává se k tomu často intolerance bílkoviny kravského mléka (prostě jak jsou jednou střeva špatná, tak se sype všechno), doporučuje se takové UM, kde je bílkovina naštěpená (Neocate?)
Hodně štěstí!
U nás jako u @olsett , asi pomohl až čas, i když teda zrovna po týdenním matlání Neocide gelu a občasném podání Boraxu. I doktorka mi původně řekla, ať zkusím tři dny genciánku a pokud nezabere, tak že počkat, až si s tím imunitní systém vypořádá sám. Když to měla ze začátku opravdu masivně, poplakávala u kojení, ale jinak ne...
Někomu moučnivka zmizí sama (je v zásadě zdravý a má nějakou momentální dysbalanci), starší to tak měl, akorát mu pak po očkování začaly potravinové alergie, ale to je jiná pohádka. U někoho je moučnivka předzvěstí dalších problémů (měli jsme u mladšího) - seborrhea, později "atopický ekzém", jak o tom mluvili doktoři, ovšem byl to ekzém právě způsobený tou kvasinkou ve střevech. Dieta pomohla.
Prý je mrkev moc sladká a chutná té potvoře, co způsobuje moučnivku.
@luj89 opravdu nema nikdo s moucnivkou zkusenost :-\?