Moučnivka - Infectosoor mundgel. Je bezpečný pro dítě?

katebk
25. kvě 2022

Ahojky holky, malou trápí kvasinka v puse. Už jsme od doktorky dostali 4x nystatin gel ale nezabral. Po týdnu mazání se to vždy do dvou dnů vrátilo. Teď počtvrté dokonce už ani kvasinka po mazání nezmizela proto jsem se rozhodla a objednala infectosoor mundgel.
Moje otázka zní, jestli je to opravdu bezpečné pro dítě??? Všude jsem četla diskuze, že to zabralo apod. nikde žádné negativní zkušenosti ALE je mi jasné, že si tohle budu muset vzít na svoji zodpovědnost protože gel, který není u nás registrovaný mně dr. určitě neschválí a přirozeně mám strach, aby se malé něco nestalo. Děkuji za jakoukoliv reakci.

palja
25. kvě 2022

@katebk a kojíte? Pokud ano, tak je nutné si namazat i bradavky. Já jsem koupila gencianku mazala jsem malé dutinu ústní a sobě bradavky a za pár dní bylo po moucnivce. A gely doporučené od dr nepomohly.
Zmíněný gel bohužel neznám.

katebk
autor
25. kvě 2022

Už právě ne... měla jsem s kvasinkou taky problém takže jsem myslela, že to furt chytá odměně ale ne.
Už jsem jednu várku dudlíku a flašek vyhodila a teď každý večer vše vyvařuji a nic nepomohlo. V lékarně mi dali ještě neocid gel ale taky nic 😪

nikoulinka
25. kvě 2022

@katebk mundgel jsem dávala u syna. mudr nám pořád psala neocyde. Pomohl vždy na chvíli. Pak mi právě známá dovezla z Německa. Malý měl 4 měsíce. Zabral téměř okamžitě a od té doby byl úplně klid.

katebk
autor
25. kvě 2022

@nikoulinka tak to ráda slyším...děkuji za reakci

zoyee
25. kvě 2022

Mě u syna a zabraly Pagavit tyčinky, do týdne byla pryč a už se nevrátila. Ale koukám, že už bohužel nejsou dostupný. Mám tu ještě pár pytlíčků (do 1/2023) tak můžu případně poslat...

verunnaj
26. kvě 2022

Genciana, stojí par korun a výsledek druhej den bez

lakyk
26. kvě 2022

@katebk U nás pagavit tyčinky a než jsem je sehnala, tak jsem vytírala pusinku šťávou z citrónu a heřmánkovým čajem. Přišlo mi, že zabral už ten citrón s čajem, tyčinku jsem používala zbytek týdne preventivně. Ten citrón je spíš babská rada, ale u nás to fungovalo. Jen bacha, po citrusech se může osypat a heřmánek je alergen. Nemusí to sednout.

jana_zofie
26. kvě 2022

taky jsem za gencianku. Vetsine pomuze. Resp. to vypada, ze tem, co zabere nystatin gencianka moc nepomaha a naopak spouste tech, iterym nystaton nezabral zabrala genciana (muj pocit u diskuzi a z okoli). A kdyz zabere, je to supsup hotovka.

nijij
26. kvě 2022

Syn s mozcnivkou bojoval fakt dlouho. Jediné co mu zabralo bylo homeo. Tim to měl během cca 2dnu pryč.

atraps
26. kvě 2022

@palja nam take zabrala na moucnivku gencialka plus dezinfikovala sem dcerkine hracky kazdy den.... to ji bylo 10-mesicu. meli sme I ten ciry gel z nemecka a nezabral vubec. a take sem si potirala bradavky gencialkou.