Ahoj holky,
chtěla bych vás poprosit o radu - malá má 6 týdnů a na jazýčku se jí udělala moučnivka, k ní další průvodní jev, který je snad ještě horší - puchýřky na prdelce, které lehce krvácí... Léčíme přes 14 dní a nemůžeme se toho zbavit, nemáte nějakou radu? Já mažu prsa Imazolem, malá má mastičku od dr. na jazýček, míchaná na moučnivku, nevím přesně, co v ní je, jedna složka je Canesten. Na prdelku řepík, Imazol, větráme, tři dny dáváme homeopatika. Ale stále žádné zlepšení... co pomohlo vám?
Za rady předem moc děkuji.
@danielkar25 ahoj, děkuju za příspěvek..
při každém prebaleni otírám odvarem z repiku, zkusím vyměnit za hermanek...
díky za povzbuzení, uz to má třetí týden a zadeček mi přijde čím dál horší.... ☹ některé puchyre krvácí.. je mi ji hrozně líto, musí to bolet ☹
@pabka https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-... ... Canesten do pusy ☹. chudáci játra miminka
Taky jsme bojovaůi dlouho z moucnivkou zkouseloůi snad vsechno cobna ni existuje a nakonec mela misto nasi doktorky sluzbu nahradni(hodne starsi doktorka) a ta mi poradila co nejvice pusinkovat maleho(neni to vtip taky jsem na ni koukala jak puk) a musim rict nam to opravdu pomohlo a do tydne bylo po moucnivce.
holky díky, zkusím vše. Zítra koupím zinkovou mast a ten Hylac, díky za tip.
Pusinkovat tedy budu radši taky 🙂
mě doktorka napsala takovou fialovou vodičku a tím se pusa vytírala a brzo bylo po moučnivce.Sice oblečení bylo fialové,ale když se použije nějaký starší a na doma,hlavně když to zabere.
Naprosto vazne mi pomohla biorezonance. Vykmitat kvasinky a zlateho stafylokoka pryc. Nejak nepomahala ani genciana. A samozrejme davam BioGaiu.
Tak jsem dnes nakoupila vse mozne i nemozne a jdeme do boje 🙂
Ten zadeček klidně maz i tím repikem,já jsem udělala odvar z obou dohromady a při každým přebalování mu to potru tím silným odvarem a chvilku nechám větrat a pak namazu mastí.jinak vám preju ať se to brzy zlepší🙂
@danielkar25 jojo, mám Perlan a ten namacim do repiku a zdimu ji ho na zadecek, otiram.. při každém prebaleni. Dnes v lékárně 905, - plus ty předchozí nákupy, čert to vem, hlavně, at uz je ok...
díky moc za příspěvek a rady.
Ahoj,
taky jsme několikrát bojovali s moučnivkou dokud jsme neobjevili gel Infectosoor Mundgel, který je tedy z Německa a je dražší, ale některé maminy s ním obchodujou i tady v ČR.
Od té doby se nám moučnivka neobjevila.
Nam mudr doporucila koupit si v lekarne fialku a tim pusinku vytirat cca 4x denne a jednou natrit prsa.
@monisek211 díky a za jak cca dlouho přišlo zlepšení?
@pabka ahoj, ten mundgel z Německa je úplně super, ale dá se namíchat i tady, složka je Nystatin, bylo to to jediné, co nám zabralo.. Kožní lékař nebo pediatr vám to může predepsat a v lekarne to namichaji. Když si vygooglis Nystatin a moucnivku najdeš spoustu příběhů o tom, jak to zabralo, a můžu jen potvrdit. Mazala jsem si to i na bradavky a malýmu tím vytirala pusinku.
@pabka do tri dnu u nas prislo zlepseni. V lekarne ta fialka stoji asi 50kc.
Ahojky já jsem si vždy po kojení namazala prsa bepanthenem a pak když se šlo zas kojit tak jsem si ty prsa otrela vlhkým hadříkem a musím říct že mi to řekli i v porodnici a neměla jsem pak s prsama žádný problémy. 🙂
Zahájila jsem masivní útok 🙂 na zadecek zinkova mast s vitamíny, Rybilka, zasyp, repik, hermanek, do pusy fialová vodička, polykat probiotika. U me Hylak forte. Tak snad to bude brzy pryč.
Díky všem holky.
@danielkar25 to je postup na bolavé a popraskane bradavky z kojení.. nebo myslíš i na ty kvasinky ze to zabere?
Ne já myslela že je mas jen bolavé a rozpraskane🙂 na to bepanthen rozhodně ne🙂 promiň to jsem špatně pochopila🙂
@danielkar25 v pohode, nic se nedeje 🙂
hledám radu, co s tím, ale zatím nic nezabírá...
Ahojky malej to měl minulý týden taky měl to v souvislosti s virozou a udělali se mu i afty.no nám ta moucnivka odeznela asi až za týden ale ten zadeček máme pořád cervenej sice puchýře už nemá ale hodně nám pomohlo do vany dat sáček s heřmánkem a zadeček mazat infadolanem a lepší se to každým dnem.na ten zadeček zkus tohle a na tu moucnivku dal mazej ten krém od Dr.a oni se to zlepší uvidíš chce to jen čas 🙂