Motol. Jak to tam funguje s malým dítětem?

lucifux
20. kvě 2021

Ahoj maminky
V listopadu nastupuje se synem do Motola kvůli hypospadii. V listopadu mu bude 14m.
Moje otázky zní takto...
1. Budeme spolu na dětském, nebo chirurgickém oddělení?
2. Jak je to tam s jídlem pro malé i dospělé?
3. Situace mě donutí jet vlakem a vzít si s sebou golfky, takže jdou tam někde ty golfky uskladnit?
4. Co všechno si s sebou sbalit..., Ještě jsem nikdy s malým dítětem nikde neležela.

lachipie
20. kvě 2021

@lucifux 1. Na které oddělení nastupujete, by vám měli říct oni.
2. U takhle malých dětí nosí obvykle snídani, obědy a večeře na pokoj. Na chodbě je lednička, tam si můžete dát svoje jídlo. U starších dětí potom rodiče dostávají stravenky a chodí na jídlo do jídelny, pokud to zdravotní stav dítěte dovolí.
3. Nevím jak na na klasické pediatrii, ale na dětské neurologii s sebou maminky kočárek měly a kočárek stál na chodbě před pokojem. Zeptej se kdyžtak jak je to u nich až budeš vědět na jaké oddělení nastupujete.
4. S sebou hygienu, kosmetiku, osušky, plíny, pyžamo, pro sebe pohodlné oblečení, dítěti oblečení, můžete si vzít s sebou i svoje hračky, abyste měli nějakou zábavu. Na dětské neurologii, kde jsem byla já se synem, byla docela dobře vybavená hernička, tam jsme si mohli taky půjčit nějakou knížku, skládačku apod. ale určitě se oplatí vzít si s sebou i něco vlastního co dítě baví. Nočník brát nemusíš, ten mají (já tahala i nočník a manžel ho zase odvezl domů 😀)

treasurka
20. kvě 2021

@lucifux Moc doporucuju fb skupinu Podporite me v osvete, zabyva se pravy deti a rodicu ve zdravotnictvim. Zrovna Motol se tam dost casto resi.

fyii
20. kvě 2021

@lucifux ahoj ja byla s malou na chirurgii ve 2.p. po dobu co mala (2r.) byla po operaci na ARO a JIP te prestehuji na ubytovnu, jakmile dite daji zpet na oddeleni dostanes (rozkladaci) kreslo u nej na pokoji. Jidlo pro dite automaticky na pokoj nebo do jidelny na oddeleni, doprovod to je otazka. V dobe mimo covid jsem mohla do zamestnanecke jidelny dostanes stravenky u sestricek, kde si vyberes z nabidky na miste- lepsi varianta, ale musis od ditete. Ted v dobe covid mi nosili jidlo k maly na pokoj bez moznosti vyberu..(jidlo noc moc). Kazdopadne v detske casti v 1.p. je bufet, kde koupis cokoliv teple, studene...kdyz by bylo nejhur. Muzes si i nejake jidlo vzit sebou, kazde oddeleni ma lednici v pokoji pro doprovod..hracky jsou v hernickach, ma kazde oddeleni.. k detem se chovaji moc hezky, preci jenom je videt, ze je to detska nemocnice.. my uz tam byly nekolikrat ruzna oddeleni a klobouk dolu za odvedenou peci...

raniha
27. kvě 2021

Byla jsem tez uz dvakrat na chirurgii.. prvne uplne s malickou a ted v 18m. Spolu na pokoji budete, budes mit k dispozici rozkladaci kreslo (muze se rozlozit az v urcity cas a zaae urcity slouzit), nadstandart na detskem odd neni bohuzel. Co se tyce jidla, mala dostavala na pokoj a ja stravenky do zavodni jidelny. I ted v dobe covidove. Kdyz jsme byli poprve normal tak to slo ze manzel prijel na obed, bud mi tam dosel (rovnou se bere i s obedem vecere) nebo jsem tam zasla ja a on hlidal malou nebo jsme sli vsichni. Ted jsme meli navstevy zakazany a tak jsem v den operace sla jen do bufetu a jinak jsem mela jidlo s sebou, byli jsme tam tri dny tak se to dalo prezit. Snidani jsem vynechavala nebo dojedla zbytky od vecere. Kocarek ti tam uskladni, maji na to mistnost. Co sbalit.. noo bezne co doma pouzivate, my jsme sice podruhe dostavali asi ctyri plenky na den, ale poprve ne. Jinak od obleceni az po hygienu vsechno svoje.