Molusky a atopický ekzém - čím ošetřovat, ať nedráždím kůži ještě víc?

rajecka
22. lis 2018

Dobrý večer, moje 5ti letá má molusky, postupně se jí to rozlézá po těle a ani v těch začátcích se nám to nepodařilo ničím zastavit. Je atopik a molusky se jí dělají v těch ložiskách ekzému, takže vůbec nevím, jak to mám ošetřovat, co bych na to měla použít, abych nedráždila tu ekzematickou kůži..... homeo dáváme už tři měsíce a nic, pořád se to zhoršuje....Předem děkuji za odpověď.

miba10
23. lis 2018

@rajecka ahoj, jen bkba otázka. Byli jste u dermatologa? Upřímně já nevím co jsou molusky, ale pokud se to tvoří v lozisku atopickeho ekzému, tak by to teoreticky pozlikvidovani ložiska mělo zklidnit.
Nejprve bych zašla k lékaři. Přece jen experimentovat s citlivou pokozkou není sranda. Jinak naše malá je atopik po mě. Dost se jí to rozlejzalo uzná 3 měsících. Ale podařilo se nám to zastavit a "vylecit" mastickou Imazol a mycim olejem a krémem od A derma. Po týdnu neměla vůbec nic a už se to nevrátilo.
Ale to je jen příklad. Můžeš to sice zkusit, ale jak říkám, aby to v kombinaci s moluskami nebylo kotraproduktivni

ldik
23. lis 2018

Reeim to se synem take. Molusky ma od leta a nic mi na ne nezabiralo. Vzdycky kdyz uz jsem myslela ze konecne, tak se ty stare vylouply a udelaly se jinde jine. Nastesti to ma jen na zadecku. a ted na podzim se mu do toho pridal atopicky ekzem. Na kozni nebeham, nechci aby mu je seskrabavali. ALE ted jsem konecne narazila na clanek jedne "biomatky", vyzkousela a zatim se zda, ze to funguje. Takze: do vany davam vyluh z levandule a tuzebniku (micham si sama - levanduli mam domaci a tuzebnik z lekarny) + par kapek propolisove tinktury. Rano a vecer mu to mazu propolisovou masti. Exem diky tomu zmizel za 4!!!dny, molusky pomalu mizi take a dokonce se mi zda, ze ty dve tri nove co se mu udelaly tak tim ze jsem je mazla hned, nerostou a nevylupuji se jako ty stare ale zmensuji se a mizi... Tak snad vam to bude platne. Mast jsem objednavala u vcelare na netu, prirodni se vcelim voskem, bez chemie.

ferrari
23. lis 2018

Nám pomohl hodně Tee trii 100%