Dobrý den maminky, potřebovala bych poradit. Cca před týdnem se male začali dělat takovéto pupínky. Celkem ji to i svědilo tak jsme jeli k dr. Jenže dr.si s tim nevěděl rady a ani přizvana sestřička neštovice nepotvrdila. Dostali jsme fenistil kapky a šli jsme domu. Jenže kapky nepomáhají a naopak ji ještě další pupínky přibyli. Není jich ale moc. Cca dohromady 20-30. Některe jsou větší jine drobné a jen lehce růžové. Nejsou to klasické puchýře ale takové maličké pupínky jak beďárci. Některé jak nalite ale jinak tvrdé. Bohužel se mi začínají dělat také a mam strach. Jako malá jsem neštovice neměla a teď jsem v 31tt. Předem děkuji za jakýkoli názor a zkušenosti.
ahojky mi meli nestovice ted,ale musim rict ze to vypadalo na zacatku stejne....dostali jsme stejne kapky je to na svedeni a na mazani je imazol...mylsim ze ty se ted bat nemusis i kdyz jsi je nemela ,nebezpecne je to v 1 trimestru a pak pred porodem,coz nejsi snad 🙂 ...kazdopadne se pozeptej mudry .....
za me bych rekla ýe to nestovice jsou ,ale mohu se plest 🙂--......
@butterflymotylek koukám že jsi z prahy tak když tak na infekční na bulovku 😉
připomíná mi to molusky, ale tezko říct
@butterflymotylek těžko říct i když to jako neštovice vypadá, dcera měla lehký průběh asi 20 malých pupínků a jednu velkou po té jí zůstala jizva. Jinak jí vůbec nic nebylo. Já být Tebou tak dojedu k večeru na pohotovost, víc hlav víc ví 🙂 hlavně v Tvém stavu. Každopádně bych to nepodceňovala, i když teď už stejně nic nenaděláš. Moje sestřenice měla neštovice v prvním trimestru a dost agresivní a má zdravou holčičku 😉
A neštovice na konci těhotenství jsou riziko, jela bych na bulovku
Tak na infekční 🙂 u nás s s neštovicema chodí k obvodačce nebo na pohotovost a nikdo nenadává 🙂 Ale já jsem z malého města, pochybuju, že u nás v nemocnici nějaké infekční je 😉
@butterflymotylek ahoj, prosím, dej pak vědět, jestli to jsou neštovice, malá měla něco podobného, některé pupínky byly i nalité těkutinou, vypadalo to dost podobně. Doktor se vysmál a řekl, že je to kopřivka... 😒 Kopřivka vypadá teda fakt jinak. Zajímalo by mě, jestli to byly ony nebo ne. Ať je brzo lépe, držím palce 😉
@butterflymotylek naše doktorka zastává názor, že pokud není alespoň jedna neštovice v hlavě, o neštovice se nejedná. Kluci je teď právě měli, měli jich celkově hodně málo, ale v hlavě je měli oba dostatečně znatelné. Podle mě by se po týdnu ty pupínky už změnily na stroupky, pokud by se jednalo o neštovice. Taky bych to spíš viděla na něco jiného 😅
@blannie tak jsme zjišťovali a zjišťovali co by to mohlo být. Neštovice to nejsou. Zjistilibjsme že stejné pupínky má i náš pejsek. Tak jsme byli s pejskem u veterináře a bylo na sděleno, že to může být dravčík. Dostali jsme pro psa lék a že pokud to odezní samo byl to on. Pokud ne tak to můžou být i čmelíci. Máme doma ještě křečky ale to není zase až tak pravděpodobné. Takže doma vše vyprat, vydesinfikovat a vyšůrovat aby jsme se toho zbavili. Tak uvidíme zda to pomůže.
Ahoj,chci se zaptat jak zacinaji nestovice?Asi od hlavy,ze?Ale nejsem si jista...my je jeste nemeli a malej dnes prisel s pupinky na brise ze ho to svedi.Je mu sedm,a mala te je pul roku a ma na obliceji dva male pupinky.Tak nevim zda to jsou nestovice nebo ne...poradi nekdo?
@butterflymotylek těžko říct, neštovice se vysypou poměrně rychle, my měli pupínek a do 3 dnů se osypala celá. Jsou to takové vodnaté puchýřky a pak začnou zasychat a dělat stroupky. Hele jestli máš podezření a hlavně jsi je neměla tak bych se sebrala a jela na infekční oddělení do nemocnice, protože jestli to jsou neštovice, tak se s nima k normálnímu dr nechodí kvůli další nákaze a má se jet rovnou na infekční.
Držím palce ať je vše OK.