Používáme od narození na radu kamarádky Bifiform, malé jsou tři týdny,dáváme každý den a musím říct, že nemáme jediný problém s bříškem. Chtěla bych ho dávat do třech měsíců, ale přemýšlela jsem zda na si na něho nemůže vytvořit závislost a jestli tím, že jí ho dáváme tak po vysazení nebude mít nějaké problémy. Máte s tím něldo nějaké zkušenosti? Moc děkuji!!!
My také používali probiotika dlouhou dobu. Kvůli delšímu užívání antibiotik. Na doporučení lékaře. Závislost se na nich nevytváří. 🙂
My dáváme Biopron a o tom, že by to bylo časově omezené nevím.
ahoj, probiotika nevadi, je to jen plus, muj prcek ma od narozeni ATB, tak to ma jako doplnek a ten vetsi mel problem s imunitou a vyprazdnovanim, takze ten je bere vzdycky jako nekolikamesicni kuru, zadny problem, mame BIO GAYA pro mimi a Childrens Lactobacily. ( pro mensi jsou Infats lact.).dulezite je, ze se uchovavaji v lednici, jinak nejsou tak prospesne..
ahojte, chtěla jsem se zeptat jestli je lepší dávat probiotika rovnou k braní antibioitik nebo až po dobrání atb? Předem díky....
Petule 777 já bych dávala rovnou s antibiotika a pak ještě dál po dobrání
Návykové to není, já dávám celkem často laktobacílky baby, bifiform...střídám výrobce....
Ted je bereme k antibiotikům..a jinak když má malý potíže s vyprazdnováním 😉
Omezené to není, například kapky bio gaia je možné podávat od narození (v příbalových letácích pro jiné země než ČR je tato možnost a jedná se o stejný preparát), je to žádoucí, nicméně při kojení je důležité, aby probiotika užívala kojící matka, protože prebiotický komplex z MM je pro osidlování střeva dítěte probiotickými bakteriemi rozhodující (pomineme-li důležitý úplně první kontakt s bakteriemi při porodu v matčině pochvě - děti narozené sekcí jsou v nevýhodě).
@lukza, k antibiotikům určitě brát hned (při jídle mezi dvěma dávkami antibiotik, aby alespoň některé přežily cestu do střev) a pak ještě tři týdny minimálně.
Probiotika nebrat na lačno, kyselé prostředí v žaludku by je zabilo.
Ahoj, syn je o tři měsíce dříve narozený, po dvou měsících dostal koliku... Na doporučení mudry jsme užívali oba (kojili jsme) Probiotický kapičky Biogaia, který moooc pomohly 🙂 Podávaly jsme je celkem čtyři měsíce a pak na ně opět došlo, když jsme začínali s příkrmy (tlačilo ho z té zeleninky bříško, fujky!). Jen upozorním, že BioGaia zejména v těchto teplech by se měly uchovávat v lednici.
My dáváme probiotika malé už cca rok a myslím, že to není nijak omezené.
není to časove omezené. Mužeš dávát dlouhodobe. Já dávala a dávám laktobacilky
Ja davam od 1.m ukonceneho BioGaia. Myslim, ze omezene to neni, je to naopak pro mikrofloru priznive.