Ahoj maminky,
můj syn se narodil v 31+6tt, dnes je mu 8 měsíců biologicky (6 korigovaně), dostal včas kortikoidy, chvilku měl dech, tíseň, která se ale srovnala, 2 dny byl v inkubátoru při zvýšeném průtoku kyslíku, bez nostrilek, dýchal bez obtíží sám, nezjištěny dechové obtíže, srdce v
pořádku, od 3 dne byl již na klasickém šestinedělí se mnou, bez inkubátoru, prospíval dobře, dosud bez nemoci aj.obtíží.Propuštěn domů 2 týdny po porodu, důkladně vyšetřen, vše v
pořádku.
Od narození se potýkám s pocitem, že při námaze (zprvu zvedání hlavičky, pasení, přetáčení, cvičení Vojty) mu pískají plíce. Včera a dnes to slyšel už i manžel, řešila jsem to už 3x s dětskou lékařkou a dle poslechu je v pořádku, srdíčko i plíce, doporučení na specializované pracoviště jsem si nevydupala, prý je zdráv, ale nezdá se mi to.
Včera večer jsme cvičili Vojtovu metodu a výrazně při zvedání trupu a pak hlavičky pískal, dnes ráno také, když je na bříšku, píská, jen když už je unavený a tedy se i víc namáhá. Pokud je v klidu, dýchá čistě, při spánku také bez obtíží.
Nevím, zda to mám řešit, nebo jsem už přecitlivělá (pořád ho od porodu hlídám) a nic to není a je to normální.
U prvního syna si ale nic takového nepamatuji.
Mají to i vaše děti?
Děkuji za informace a přeji hezký (ne moc žhavý) letní den, Monika a Matýsek
@pajula123 malý ale s travením mlíčka nikdy problém neměl a prospívá, ale děkuji za info
@englerova14 Náš Venoušek občas jakoby píská, když intenzívně pláče (bolí bříško...). Neřešila jsem to nikde, protože jinak nemá žádné dýchací potíže... a paní doktorka, když ho poslouchá, tak také nikdy neříkala, že by se jí cokoliv nezdálo...
@fullera děkuji za info, malý jediné co mě ještě napadá, tak že se snadno unaví, když je na bříšku, ale to může souviset i s nezralostí, rehabilitujeme, ale je pořád ty 2-3m pozadu oproti donošeným dětem...ale nikdo mi na to nikdy nic neřekl
Syn měl podobné obtíže od malička, nyní ve třech letech mu odhalili astma, což se nemusí podle poslechu poznat...
U nas byly podivne dychaci potize jednim z priznaku ABKM-po nasazeni diety to uplne ustalo. Cimz nerikam,ze to musi byt u vas,jen podnet,protoze nam trvalo dlouho,nez jsme si to uvedomili. Kazdopadne drzim palce,at brzo prijdete na pricinu a maly zas dycha v pohode!