Dobre ráno maminky,
Mám doma měsíční miminko a dnes jsem si všimla ze má na vrchním rtů opar :( samozdrejmne jsem se hned podiVala na net kde jsem hledala jestli mu to necim mazat atd.Místo toho jsem našla ze to muže byt životu nebezpečné :( tak ted mam hroznej strach.Já na opary taky trpím už i před tehu.Ale malý je od začátku na um stravě tak asi nemá protilátky když ho chytil :((*
@kristynatita podivam se a zkutim 🙂 me jde spíš o to ze nevím jestli k doktorčení stim :( mam docela strach na netu jsou strašné věci jak je to pro ne moc nebezpečne
Přijde mi zvláštní, že čtete, jak je to nebezpečné a stejne se tady na MK ptáte, jestli k doktorovi. Jaké odpovědi čekáte? Určitě spíše než tady bych napsala doktorovi nebo tam rovnou zašla. S tak malým miminkem bych tohle nepodceňovala.
A je to určitě opar? Nemůže to být takový ten puchýřek,z toho jak saje? To děti mívají.... http://batole.wz.cz/clanky/novorozenec.htm
@gabdel to vypadá spíš jak puchýřek ze sání. Ale nejsem expert..
Mozna by to chtělo ještě fotku ze předu. Hlavně si hodně myjte ruce ať se mu to nedostane do oka - to by bylo strašně nebezpečný. Pokud na to sahnes když budeš dávat krém, tak hned mýt ruce, to samy kdyby si mimco sahlo na pusu tak umyt mu ruce.
@gabdel to si opravdu myslím ze je to puchýřek ze sání a ne opar..nejsem samozřejmě doktorka, snad ještě někdo přidá názor, ale pokud máte poblíž pohotovost, můžete třeba zajít a myslím ze vás uklidní, že to nic není 🙂
CetLa jsem ze kdyby se jednalo o opar takže by malý mel teploty a nemohl by ani pit :( tak nevím jsem stoho jelen ..Koho by to napadlo ze opar dokáže byt tak nebezpečný :(
@gabdel no doufám ze vám někdo ještě odpoví, ale já si fakt myslím, že to je ten puchýřek, to je zcela neškodný 🙂 zkus tuhle f o tku poslat mudr. Pro klid duše 🙂
@karlajasmine bohužel mám kontakt jen na sestřičku ktera píse a rádi na fb za paní doktorku ,když jsem ji poslala fotku tak bohužel neví :((
@gabdel ma teploty? U oparu jsou teploty. Jak se mimco chová? Basti ? Zivot ohrožující herpeticka infekce se projevuje u takhle malých dětí právě vysokou teplotou hned ze začátku. Me se tohle taky nezdá jako opar, ale taky nejsem dr., ze jo. Jestli nejsi jistá, radši běž at to někdo zkoukne. Lepší zbytečně nez pozdě. Nebo pošli fotku dr., jak tu někdo psal. A neboj, hlidas to, víš čeho si máš všímat tak se neboj. I kdyby to byl opar tak se dá léčit, když je včas podchycenej 🙂 (taky jsem byla takto uklidnovana když se moje starší muckala s mimcem a mela začínající opar)
vypadá to opravdu jako spíš puchýřek od kojení, i věkově to odpovídá, děti ho mívají běžně.
Můj - též neodborný - názor je, že to není opar.
podľa mna tiež otlak z kojenia, toto mávajú detičky často....
A kde na tech fotkach co vidite? Ja vidim normalni kojenecka usta.
@gabdel herpes virus vydrží mimo hostitele strašně krátkou dobu. To by musel bejt pešek aby neco chytla z peřiny. Uz jste nekde byli? Jo - podle myho ne-dr. nazoru by pri herpeticky primoinfekci mela touhle dobou poradny horečky. Jestli ma 36,9 a krásně papá, tak to podle mě fakt nic neni.
Zkusila bych "prirodni zazrak" od Apoteky. Nekdo to i primo konzumuje, takze ikdyz mimi i trochu olizne, nic se nedeje. Je to opravdu super hojive a nedrazdive (materi kasicka, obsah viz net). Mam doma.