Měly vaše děti pátou nemoc? Jak probíhala?

karlajasmine
14. kvě 2017

Syn ma vyrazku, premyslime, jestli je to pata nemoc nebo alergie. Pujdu samozrejme k doktorce, ale rada bych se zeptala tech z vas, jejichz deti patou nemoc prodelaly, jak probihala? Jake mely priznaky, jak se to vyvijelo, kdy priznaky ustoupily?
(Jsem z toho trochu nervozni, kvuli svemu tehotenstvi, udajne je male riziko, ze by to pro tehotnou mohlo byt nebezpecne).
Dekuju!

yerry
14. kvě 2017

Dcera měla letos v lednu. První dny měla červená líčka jako u teploty, ale tepla nebyla, a měla to jen navečer. Žádné jiné příznaky nebyly, žádná teplota ani nebyla nijak více unavená.... Pak se ti stupňovali a z červených Licek byla vyrážka ve tvářích a na nose a na bradicce. Postupem asi 3 dnů to sestoupilo na předloktí a myslím že i na nožky a pak to zmizelo.... Celou dobu bez teplot, bez podráždění... Trvalo to cca týden, Mona týden a půl... Od té doby se jí ale někdy stane ze ji při únavě zrudnou líčka ale to je prý normální

lunetka01
14. kvě 2017

ahoj,dcera měla pátou nemoc před pár lety,ale hlavně jí chytla ode mě. Všude na mě koukali jak na exota. Byla jsem u praktika,kožařky a nakonec infekční. Prý to být nemůže pátá nemoc. Až z krve to zjistili. Jinak já i dcera jen lehce nad 37 a postupně jsme byli červené všude. Na dotek ty místa byli teplejší. Jako když se spálíš od slunce. A celé léto kdyz jsme byli na slunci,tak jsme červenali.
Lucka

karlajasmine
autor
14. kvě 2017

@lunetka01 a jak ta vyrážka vypadala? Diky 🙂

lunetka01
16. kvě 2017

@karlajasmine Spíš to byli červený plochy než něco drobnějšího. Napřed menší plochy a pak třeba celé ruce. Jako od slunce spálené. A nevystupovalo to jako klasický pupínky. Prostě hladká pokožka.😉

karlajasmine
autor
16. kvě 2017

@lunetka01 Diky za odpoved 🙂 Uz mame patou nemoc vyloucenou, je to nejaka alergie..

lunetka01
17. kvě 2017

Tak teď jen zjistit na co😉