Dobrý deň, máte prosím niekto skúsenosti s operáciou mediálnej krčnej cysty u detí? Zaujímalo by nás, či sú nejaké dlhodobé následky alebo obmedzenia po operácii (zmena hlasu, pohyblivosť, bolesti,... ). Ako prebehla rekonvalescencia? Kde ste boli operovaní a aké ste mali skúsenosti? Ďakujem veľmi pekne za Vaše príspevky!
@veruska007 Muze to byt lymfaticka uzlina, ktora je zvečšená. Tie sa neoperujú. Boli ste na ultrazvuku? Aky bola diagnoza? My máme cystu presne v strede krku. Má to od narodenia. Tiež sa to pravidelne sleduje. Odporúča sa to však operovať, lebo sa može zapáliť (pri angine, laryngitide a pod.) a potom je operacia komplikovanejšia. Niekedy však s tým nie je problém celý život. Ale to dopredu nikto nevie.....
@shet Nebyli. Dr. se na to podívala a říkala, že u dětí jsou různé bouličky celkem běžné a že se samy mohou ztratit nebo nemusí dítěti nijak vadit a že dnes je tendence je neoperovat, pokud vyloženě neškodí. Tak že to máme jen sledovat. Tož sledujeme. Já jsem z toho teda nervózní, protože v rodině máme četný výskyt rakoviny a kdejakých zhoubných i nezhoubných nádorů... ale doufám, že tohle bude v pohodě.
Nevím, co je přesně ta cysta, co máte. Můj 6letý syn má bulku na krku, už několik měsíců. Dr. říkala, že u dětí se to neoperuje, jen sleduje.