Mázek a zápach z pupíčku 4měsíční holčičky

luci_ela
21. led 2018

Ahoj maminky. Naší malé se pupíček zhojil krásně a nebyly žádné problémy. Ale asi před měsícem po koupání při mazlení jsem zjistila, že jí pupík zapáchá. Podívala jsem se a měla tam světlý mázek. Opatrně jsem jí ho tedy projela vatovou tyčinkou namočenou v lihu. Pak jsem to řekla dr, ale ta mi jen řekla, že to nic není a ať dál po koupání vždy, lehce projedu tou tyčinkou. Ale ať nezajíždím dovnitř. Dělala jsem to tak do teď. Ale dnes jsem si všimla, že tam toho mázku má opravdu hodně, ale je to hloubš v pupíčku a opravdu to smrdí. Bojím se jí v něm šťourat hluboko abych jí nějak neublížila. Jenže ven to musí. Co jsem koukala na net, tak jsem akorát narazila na to, že zápach z pupíčku značí buď infekci nebo zánět. Ale nebolí jí ani ho nemá zarudlý nebo tak. Jen to velký množství mazu a zápach. Najednu stranu mně to táhne jít k dr, ale na druhou nechci plašit. Kor když naše dr je taková dost nepříjemná. Ale zase nechci nic zanedbat. Nesetkaly se některé z vás s něčím podobným?

odula
21. led 2018

@luci_ela my měli též,dostali jsme přesně stejnou radu,případně tedy vyplachovat fyzakem. (libenarem) . zánětu se neboj bylo by to červený a bolavy. s největší pravděpodobností je to úplně v pohode🙂

luci_ela
autor
21. led 2018

@odula V pohodě to pro mně bylo, když jsem si myslela, že toho tam je jen trošku. Ale teď jak jsem zjistila, že tam toho je opravdu dost, si prostě nejsem jistá. Bylo mi poraděno ať tam dám betadinu, promni a vyt4u tyčinkou. Jen bych nerada něco zanedbala

kijonkova.k
22. led 2018

Určitě bych se nebála ten mázek opatrně vytáhnout všechen a vyčistit lihem.Pupik je špatně dostupný,jak se dětí potí atd.,tak se tam tvořit bude,ale je třeba ho vyčistit.POkud to malou nebolí,nebála bych se.

majajaa
22. led 2018

S nejvetsi pravdepodobnosti se bude jednat o mazek,ktery se tvori napr. po propuchnuti usi,kdyz chvilku nenosite nausnice (tzv. spunt), nebo u kluku za predkozkou. Vytvari se tam takova mala chemicka reakce,proto ten zapach. Je to zpusobene,pocenim a zaroven spatnym pristupem vzduchu. Ale opravdu to neni nic co by holcicku ohrozovalo. Doporucila bych cistit (staci i voda) a po koupani vysusit. Pokud mozno vetrat. S nejvetsi pravdepodobnosti se to ztrati,az bude o neco vetsi,bude se vice hybat... 😉