Máte zkušenost s parazity u dětí?

anikaee
16. lis 2014

Zdravim, mate prosim nekdo skusenost s parazity u deti? Syn je takove nemocne ditko od narozeni a porad hledam priciny a pomoc. Ted je toho snad celej internet - parazity v lidskem organizmu, jak se nam dostavaji do tela a jak na ne.... jednou z rad jsem objevila pripravek wurm-ex, znate ho nekdo?

adypro
16. lis 2014

Přípravek neznám, ale doporučuju určitě dítě odčervit, hodně se o toto téma zajímám a ve svém okolí jsem viděla spoustu případů, kdy dítě parazity mělo - různé roupy, háďátka, škrkavky, kdy je viděli v záchdě. Opravdu to není výmysl. Dětské kolektivy jsou tím promořené. Děti by se měly pravidelně odčervovat, zvlášť pokud jsou doma zvířata a děti chodí do školky.

ivular
16. lis 2014

@adypro Četla jsem, že po té odčervovací medikaci mají děti většinou bolesti bříška 😖 Myslím, že je lepší, dávat občas dětem pokrmy se syrovým česnekem - snad je dostatečně účinný na všechny druhy parazitů.

adypro
18. lis 2014

Česnek je určitě dobrý, ale spíš jako prevence, dítě ho určitě nedokáže sníst naráz tolik, aby to zabralo. Jsou i bylinné přípravky např. od Naděje určené na vyhnání parazitů ze střeva.