Otázka míří na maminky,co mají naočkované děti proti neštovicím - setkaly se děti s nemocí např.ve školce nebo u kamarádů? onemocněly děti pak třeba lehčí formou? Nebo neonemocněly a drží se několik let? děkuji
Nevím, jestli vám to pomůže, ale já se nechala očkovat, protože jsem pracovala s malými dětmi a v dětství jsem neštovice neprodělala. Po očkování se v mé bezprostřední blízkosti neštovice vyskytly a já se nenakazila.
Kamarádka nechala naočkovat obě svoje holčičky, obě dvě neštovice chytily. Jedna jich měla opravdu hodně a horečky. Druhá jich měla o dost méně a bez teplot.
Dítě mám očkované, dostal 2 dávky, neštovice nedostal a byl v přímém opakovaném kontaktu.Jediné očkování navíc... z důvodu těžkého astmatu. Dr. říkala , že musí být 2 dávky , a pak je tam vysoká jistota imunity . V dospělosti i proti pásovému oparu. Pokud by nemoc chytil měl by mít pár pupínků... třeba to ani nezaregistrujeme.
My jsme neočkovali. Sousedka ano,děti nám chodí do stejné školky a neštovice chytl jak náš,tak jejich kluk. Taková střední forma,měli to oba zhruba stejné,i když náš očkovaný není a jejich ano. Od té doby se už na nepovinná očkování vykašlala...
Ale někdo jiný má určitě jinou zkušenost.