Mám 13 letého syna a bylo nám doporučeno vyšetření. Aspergerův syndrom má s velkou pravděpodobností, je to s ním dost náročné od jeho narození. Jak to zvládáte? Zmizí to někdy? Jak se tento syndrom dá zvládnout u dospělého v zaměstnání? jaké zaměstnání by bylo pro člověka s tímto syndromem vhodné? Děkuji. Kristýna
MOje neteř ho má. Má problémy s docházkou do školy, dělá střední školu, teď momentálně jí má přerušenou. Jinak je hodně chytrá, inteligentní, vyzná se počítačích, umí bezvadně angličtinu (překládá pro kamarády komixy).
Já mám Aspergerův sydrom. Je to celoživotní, nikdy to úplně nevymizí. Jen člověk sám může na sobě pracovat, pokud ošem sám chce. Já mám vystudovanou vysokou školu sociálně správní, veřejná ekonomika a správa. Mám oblíbená témata, ve kterých se vyznám, např. lázeňství. Nemám ráda kritiku, i když je oprávněná. Rozhodí mě nenadálé změny.
@kopretina3 dobry den.mame podezreni u syna na AS.je mu 2 a pul a dostava zachfaty kriku kdyz slysi stekot nebo plac ditete,mela jste neco podobneho se zvuky a da se to v pozdejsim veku ovladnout? diky za odpoved
@rekonstrukce ve 2,5 letech je na nejakou diagnozu jeste brzo... AS to vubec nemusi byt. Podle ceho soudite ze jde o AS?
Zaměstnání-ideálně IT, pokud na to má hlavu.