Mast proti svědění (atopický ekzém)

janall30
16. pro 2017

Prosím o radu jakou koupit osvědčenou mast na atopický ekzém pro kojence. Koupila jsem psilo balzam (ptala jsem se doktorky), ale v příbalovém letáku jsem se pak dočetla, že není pro děti do dvou let. Dcera se celý den škrábe po obličeji, v noci nemůže spát.

maikiepoint
16. pro 2017

Ja mam pro syna proti skrabani tycinku od La Roche Lipikar Stick AP-vypada to jako tuhy deodorant..Zabira mu.Ale mazu mu tim noticky,tak nevim,jak na oblicej..

demukla
16. pro 2017

Určitě Bioderma Atoderm👍🏻Telove mléko ... teď mají dokonce v akci dvě balení za super cenu! Používám ji na dcerku od narození . Mazu ji tím po koupání cele telicko i obličej... chtěla jsem tom hlavně kvůli tomu oblicejicku a už na něm nic suchého nemá... promaze a je bez parfemace... jsme spokojene obě 😉

smunka
16. pro 2017

Klidne to psilo balzam pouzivej, nevhodnost pro deti do dvou let se uvadi temer ve vsech pribalovych letacich proto, ze se to pred uvedenim na trh testuje az na dvouletych detech, ne na mladsich. Proto to tam musi uvest. Ale pokud Ti todoporucila dr., mohou zo i miminka. Jinak my pouzivame Bepanthen sensiderm krem a taky spokojenost.

annasmyckova
16. pro 2017

pokud už ji to nenechá spát, klidně přidej Fenistil kapky vnitřně (popřípadě fenistil gel na postižená místa) -dcera je taky atopik, a pokud už to má takhle rozjeté, tak ji to alespoň nechá vyspat. Jinak to chce zkoušet co ji bude zabírat..Někdy pomůže i klasická zinková mast -zklidní svědění a pokud to je mokvavé, tak malinko vysuší -pokud je to jen suché, tak se nám osvědčil krém pro atopiky uriage

janapetrvalska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
gnozka
16. pro 2017

Poradila bych se s Dr o užívání aerius sirup e na rp určen také na svědění . Dcera používá . Psilo balzam bych na atopak moc nedavala . Jak bylo řečeno , výborná zkušenost s la roche posay a nebo Avene trixera ta dokonce obsahuje i latku proti svědění a je vhodna od narozeni . Z praxe ( z lékárny ) s ni mam velmi dobrou zkušenost . Dal zkuste změnit prášek na praní , avivaz vubec nepoužívat . A používat pouze bavlnu .

gnozka
16. pro 2017

Jeste je super aderma . Doporučuji navštívit lékárnu kde maji dermocentrum . Tyto francouzské firmy maji vzorecky na vyzkoušení . Prave z důvodu ze atopici ne vse snesou .

evaii
16. pro 2017

Ja teda nevím, ale nebylo by lepší navštívit kožního lékaře? pokud jsi tam už byla, tak se omlouvám, ale není to napsáno.moje zkušenost.syn není atopik, ale teď v pěti letech mu na ruce a kousku zad vylezl exzém (pravděpodobně vliv stresu, občas nemoc ze školky, oslabena imunita z neštovic atd.nikdo neví) Doktorka mu napsala mast s kortikoidy (obsahuje takové množství co je v jeho věku dovoleno) a po pár dnech je to skoro pryč.promazáváme dvakrát denně lipobázy a koupeme v Linole.jo a jinak mu na to dobře reagoval ten výše řečený bepanthen sensitive.

puresin
17. pro 2017

@janall30
@evaii Ono i kozni malemu atopikovi rekne, ze treba zkouset a hledat a byt trpelivy. Memu synovi nakonec nastesti krome kortikoidu pomohl LaRochePosay pro atopiky- jako jediny po desitkach jinych.

kaja2016
17. pro 2017

A byli jste na imunologii? Dcera má taky atop, je to postupne lepší a lepší, ale jako kojenec to také měla na obličeji. Bylo mi řečeno až naším současným pediatrem, že často to způsobuje potravinová alergie a první co udělal, tak nám předepsal UM bez laktózy. Nevím, jestli dítě kojís nebo je na UM. Jinak první pediatra to vůbec neřešila, proto jsem zmenila, dcera už měla právě škrábance v obličeji. Při svědění přesně ten fenistil, dceři teď aktualne nejvíce pomáhá indulona, ale často různé masticky střídám, včetně domácí z marihuany. Jo a taky nekoupit, klidně i měsíc, staci omýt prdelku a zbytek třeba ob tři dny zinkou. Úplně vynechat jakékoliv mýdlo. Jinak bych doporučila sledovat, jaká potravina to může třeba způsobit (jestli kojís, tak na vlastní stravě), popř. i jiné alergeny v prostředí.

pataja
17. pro 2017

Vyzkoušely jsme s dcerkou asi 20 vzorků a nejlepší pro nás je dexeryl. U každého dítěte je to individuální a chce to zkoušet. Malá má ekzém na celým bříšku, na rukách a nohách občas na obličeji od 1. Měsíce ☹

bublinatka
17. pro 2017

Malá dostala atop. ekzém hned po šestinedělí. My jsme vyzkoušely měsíčkový olej a vitamínovou mast. To nám nezabralo. Jako třetí jsem vyzkoušela excipial krém pro děti, to jsem se dočetla v diskusích o atopicích a to nám začalo hned zabírat. Do týdne jí vše zmizelo. Jo a koupala jsem v ovesné koupely, to mi doporučil Dr. Na svědění fenistil kapky.

pataja
17. pro 2017

@bublinatka fakt vám to zmizelo napořád? Malá má ten ekzém dva měsíce jeden den lepší, další horší ☹

loilla
17. pro 2017

Syn mel na rano na obličej Linola face mast a tělo krémem Uriage, do toho bral Aerius, na večer měl mast Lipobase a krém namichany podle receptu od doktorky. Po týdnu byl "čistý" a po půl roce už neužíval nic, ekzém zmizel a zatím se zpět, dikybohu, neobjevil🙂

bublinatka
17. pro 2017

@pataja Nevim jestli napořád, jsou nám necelé 4 měsíce a od toho šestinedělí už to neměla, ale mažeme tím excipialem, od té doby, po každém koupání. Věškerou jinou kosmetiku jsem vyřadila. Přeju vám aby vám to zabralo.

pataja
17. pro 2017

@bublinatka zkusíme a uvidíme 🙂

tanak
17. pro 2017

Skoro 2 měsíce jsme bojovali s atopickým ekzémem - který se rozjel při začínání ochutnávání příkrmů. Do té doby jsme mazali kréme Uriage... Nejprve jsme mokvavé místa mazali sudocremem na vysušení, bepanthenem na promaštění...ale ekzém pořád nemizel a rozšiřoval se z obličeje a krku na nohy, ruce a břicho. Tak jsem zkusila měsíčkovou péči od Weledy, opět bez úspěchu. Už jsem neměla chuť nijak experimentovat, malá se taky škrábala a byla dost neklidná, ke kožní jsem nechtěla, protože jsem tušila, že by cpala kortikoidy jako všem miminkům s ekzémem v okolí, tak jsem vyhledala na internetu, že je plno kosmetiky pro atopiky, pročetla různé zkušenosti a zkusila koupit v lékárně značku A-derma. A po týdnu používání Mycího oleje, 2x denně mazání Emolienčním krémem z řady Exomega a na krček a hodně zčervenalé místa podle potřeby ještě z řady Dermalibour Reparační krém, musím zaklepat, že asi máme po ekzému. Už 14 dní má krásně hebkou kůži a to ji rostou horní zuby (když ji rostly spodní, měla ten ekzém šílený).

gnozka
17. pro 2017

@tanak malé aderma také krasne pomáhá . Za me top !!

tanak
17. pro 2017

@gnozka Je to sice dražší kosmetika, ale asi opravdu funguje 🙂 A hlavně ta úleva pro miminko, kdy se konečně přestala škrábat a pro mně, kdy jsem psychicky byla špatná z toho, v jakém stavu tu kůži má.

pataja
17. pro 2017

Tak teď už zase nevím, co zkusit ☹ podařilo se vám někdy zjistit, co jim ten ekzém způsobuje?

gnozka
17. pro 2017

@pataja těch faktoru je strasne moc , jidlo , voda , oblečeni , stres, praci prášek . Je to vetsinou dědičné . Ja s manželem ekzem nemame ale ja jsem alergik takže pravděpodobnost tam bxla . Jeste to hodne zhoršují zvířata . Jak uz jsem psala , nejlíp zajít do větší lékárny kde je dermocentrum a vyptat si vzorecky . Na každého funguje neco jiného . Každopádně to chce mazat mazat mazat !

gnozka
17. pro 2017

@tanak Jj malé se to taky hodne zlepšilo . Obsahuje to oves , který je všeobecné výborný na kůži . Jeste ji delal dobre lipikar od la roche posay . Ja to střídam , ono je to lepsi . Aby si na to ta kůže nezvyklá :/

pataja
18. pro 2017

@gnozka vzorečku mám spoustu, ale bohužel máme psa a celou dobu se bojím, aby za to nemohl ☹

kukili
18. pro 2017

Nám pomohla a-derma na doporučení naší paní doktorky.když mela už exem suchý.jinak když byl červený tak nám pomohla klasicka zinková mast a ještě ichthyo Care mast ta nám pomohla při to největším svedeni a vyspali jsme se.po teto péči jsme se atopického exemu zbavily 😉🙂

gnozka
18. pro 2017

@pataja tak to je bohužel velmi pravděpodobne. Zvířata ekzem dost zhoršují . I kdyz člověk nemusí byt nutné na zvířata alergický :/

pataja
18. pro 2017

@gnozka no jo ale dát ho pryč taky nemůžu, je to naše prvorozene děťátko 🙂

ev.ka
18. pro 2017

mě pomáhá Levantis od nobilis tilia, na jejich webu lze objednat i testovacích 5ml

gnozka
18. pro 2017

@pataja to uz je na vas 🙂 Tohle si musi každy rozhodnout sám . Ja to najednu stranu dokazu pochopit sic zvíře nemam , ale věřím ze pokud tim bude trpět Vase dite a bude opravdu následkem pejsek tak ...... je to težké .

pataja
18. pro 2017

Tak teď nevím jestli zkusit ten exipital a nebo adermu 😲

pataja
18. pro 2017

@gnozka myslíš že má smysl nechat si udělat testy na alergologii? 😉