Ahoj.Chtěla jsem se zeptat,od kolika let dítěte můžu používat mast Inotyol?Dostala jsem ho od sestry na opruzeniny a zapařeninu v plenkách.U první dcery pomáhal suprově,po dvou-třech namazání bylo po opruzenině.Teď máme druhou dcerku.Moc na opruzeniny netrpí,ale když se bohužel stane,vždycky jsem trochu mázla Inotyolu a bylo to ok.Mám ho z ciziny takže jsem nebyla schopná zjistit,od kdy je určenej.Když jsem ho chtěla tady objednat v lékárně,bylo mi řečeno,že ho tak malým dětem nemůžu podávat,že je tam Ichtamol a ten je až od 10let.Jenže je to jediná věc,která zabírá.Bepanten,Sudokrém...co mi nabízeli,jsem vyzkoušela a nidky to nezabralo.Prosím,jestli máte některá doma příbalový leták nebo o tom víte víc,můžete mi poradit.Chtěla jsem něco podobného z českého trhu,ale nic prý není.Mast nepoužívám moc často,tak nevím,co je tam tak špatného.Děkuji Blanche
@blanche Nejlepší krém co může být na opruzeniny používáme ho od narození na doporučení doktorky v Rakousku.
Ichtamol se u dětí používá, dali ti v lékárně mylnou informaci, viz např.příbalový leták masti Ichtoxyl http://leky.vitalion.cz/ichtoxyl/
Nesmí se používat jedině v případě přecitlivělosti na účinnou látku ichtamol, ale jinak se běžně používá u ekzematiků, při lupénce apod.