Maminky, pri odsávání upcháte jednu nosovú dierku ?
Nic neupchávat 😲
jak tohle proboha může někoho napadnout😲
😅😀😂
Odsaju a je to takový fofr, že u nás...netreba😉
Ne ne druhou dírku neucpávat, to by neudělalo moc dobře. U nás by to taky neprošlo, potřebovala bych být v tu chvíli chobotnice 😀
@koncita při odsávání ucpat druhou nosní dírku není třeba (něco o tom vím, s nadsázkou se dá říct, že se odsáváním z nosu živím - jsem krčař ;). Při smrkání se ucpává druhá nosní dírka proto, aby se veškerý vyvinutý tlak a proud vzduchu koncentroval na jednu stranu. Při odsávání tento mechanismus nefunguje, už vzhledem k tomu, že pravá a levá dutina nosní jsou anatomicky oddělené (pokud tedy člověk nemám perforaci nosní přepážky).
@erimi vesele odsávejte a druhou dírku neucpávejte, volnou ruku (dá-li se mít při této činnosti volnou ruku 😂 ) radši využijte k tomu, abyste dítě držela a nezranila ;)
@lenka_strelenka díky za rozumné vysvětlení, tak já to dělám celou dobu blbě 😕 Ale přišlo mi to tak logický, navíc jsem to tenkrát u prvního syna někde četla, že se to tak má dělat a taky se mi zdá, že je tak odsávání efektivnější....tak nic no, zkusím bez ucpávání, aspoň budu mít druhou rukou navíc 😀
Ne-ona by so to ani nenechala...normálně tam strčím hadičku a odsáváme... ona se kroutí jak žížala a vzteká se, takže by to ani nešlo...