Ahoj holky, dcerka má 4 roky, poprvé to chytila ze školky, máme jít raději k doktorce? Nebo můžeme být normálně doma? Četla jsem i nějaké nežádoucí účinky, tak mám strach, ale akutní to není že přeci jenom a nakazit ostatní děti taktéž nechci.. byli jste s dětmi nebo jste to zvládli doma?
Posílám foto co má na rukách + to má pod jazykem, v krku a už se jí to dělá na nohách.
Děkuji za radu. 🙂
@prejeta_zaba Super, děkuji mockrát. Já že jsem se lekla, když jsem to viděla, protože si stěžuje, jak jí bolí v krku hodně, tak proto..
K lékaři max. zavolat, že ji má, aby si to zapsali do karty. Kdybys ji tam vzala, tak nakazíte zbytek čekárny a klidně i lékařku, pokud by to byl kmen, který lékařka ještě neměla.
@prejeta_zaba imunní bude člověk po první nákaze pouze proti kmenu, který u něj nákazu vyvolal. Pokud potká jiný kmen, tak si sedmou nemocí může projít znovu.
@miryp Dobře, cinknu tam. Děkuji moc🙂
@prejeta_zaba Nase deti maji 7.nemoc aktualne po treti behem 1,5roku😔🤦♀️ 7.nemoc zpusobuji ruzne kmeny, ktere ji vyvolavaji. Takze ji muzes mit opakovane..
Nase deti ji maji ted po treti behem 1,5roku. Nosi ji ze skolky 😔
Nejhorsi na tom je, ze pak zhruba po mesici po doleceni jim slezly nehty na rukach i nohach 😔
Ja tenkrat zdesena volala dr a je to nasledek 7.nemoci😔
Brzke uzdraveni🍀🍀
My ji už měli 2x, doktorce stačilo zavolat, informovala, kdy můžeme znovu do kolektivu, kdy zpátky do institucí, jinak nemoc zvládnutelná doma.
Můžou to chytit i rodiče, kamarádka ji od dětí měla už víckrát...
@xxxmarket Holky potřebuji poradit, do dcery nedostanu ani přesnídávku, fakt ji šíleně bolí v puse (má tam ty afty) doktorka nám řekla a i v lékárně at ji vezmu Aloclair a ten teda absolutně bez úspěchu, vůbec ani lehký náznak, že by ji pomohl a to prý má.. tak já už nevím..😫 strašně mi brečí cokoliv sní i vypije a fakt do ní nic nedostanu.. je fakt nějaká věc co by ji opravdu ihned ulevila? Ted na noc jsem ji dala Panadol sirup, tak snad bude spinkat no😫
od bolesti ten panadol nebo nurofen... treba zmrlina by to nezchladila? myslim ze nam doktorka radila neocide gel, boruvkovy kompot, hermankovy caj a lednacky
Moje skoro rocni jedla jenom studeny jogurty. Ale ja jsem celou dobu myslela, ze ji jen rostou zuby protoze mela teplotu, nejedla a neskutecne slintala. Ruce se ji osypaly az nakonec, kdy priznaky propukly u mne, takze je to 7 nemoc, jsem zjistila vlastne az kdyz uz ji bylo lepe. Ja ji mam ted aktualne, v krku mam pocit jednoho velkyho vredu a milion aftu na jazyku. Snesu jen cokoliv studenyho a tekutyho. A teda uprimne....jak bolej ty ruce, to jsem za 15 let co mam deti netusila. Holka mi usinala s plenou namocenou ve studene vode a drzela si to v dlanich
@petramana ano zkoušíme, nanuk, přesnídávka a občas jogurt, ale ono ji to právě tak štípe, že ani už nechce jíst vzbec nic😫
@myskyva Jeje, tak to mě mrzí, u nás jen no “jen” ta pusa, osypaná je teda už dost, ale to ji naštěstí zatím nevadí ani nebolí
ono je dulezite hlavne pit, jist chvili nemusi...
Jeste me napadlo.... vcera jsem nasla v lednici colu zero.... zahucela do me ani nevim jak, ale ty bublinky mi udelaly strasne dobre
@petramana me asi udelal dobre ten cukr a bublinky. U me docela paradox, protoze jinak nepiju ani slazeny caj ani kafe. Kofolu jsem mela nekdy pred 5 lety po 70km na kole. Hermanovy caj mame doma nonstop ( pry po nem miminka lepe spi.....to nase urcite ne) a ten mi v tom krku zustava jakoby viset
@myskyva Tak si představte holky, u nás zlepšení vůbec, furt ji bolela pusa a nic nechtěla jíst, říkám si, že už to má od neděle, že mi to přijde divný, jela jsem tedy k MUDr a ejhle ona k tomu má i streptokoka, takže antibiotika a doma až do příštího týdne 😫 se picnu, už at je zdravá a maže do školky, doma nám hrabe 😀
Jejda,tak to je mazec. Chudera 😞😞ještě že jste šly k doktorovi,jinak by se strašně trápila. To je teda bordel co ty děcka všechno pochytaj...tak hlavně ať to nechytne teď maminka 🙏
Tak to k tomu chudera chytla i dalsi sajrajt. U me a deti uz teda vse odeznelo. Jen u me zustava divny "knedlik" v krku ale jinak uz jsme v pohode.
Tyhle decky nemoce jsou vzdycky na palici. Mam 4 deti tak vim o cem mluvim. Vydrz holka. Brzy bude lip a zase pujde do skolky, nez teda prijde dalsi ryma a nachlazeni. Ted jenom zbyva vydrzet do jara
Však to je u každého poprvé a naposled, je to jako neštovice - po prodělání si udělá imunitu a už ji víckrát nechytí. Klidne buďte doma, proč byste nemohli? 🤷♀️ Doktorka na tom nic nevykoumá. Srážet teplotu a do pár dní to zmizí.