Malíčky na nohou lezou pod prsteníčky. Máte zkušenost?

janinaklinku
27. srp 2021

Synovi se na nožičkách "schovávají" malíčky pod prsteníčky, dost mu to vadí a kdykoliv je bez ponožek snaží se je napravovat. Koukala jsem na botičky a zdají se mi dost široké, četla jsme, že to mohou způsobovat i ponožky. Máte s tím některá zkušenosti?
Pro doplnění, já to tak mám taky, ale už jsem se s tím naučila žít.

olga_
27. srp 2021

@janinaklinku Doporučím přeměřit nožku v nejširším místě šuplerou a zkusit nějak přeměřit i botu. Je na to profi měřidlo Clevermess. Pokud nemá barefoot obuv (kde je prostor pro prsty obecně velkorysý, ale i tak jsou značky spíše pro úzké nohy, něco pro ploutvičky), tak bych na 99,9 % viděla potíž v úzké botě.

sirinfirst
28. srp 2021

@janinaklinku volné ponožky, bf boty, možná dobrého fyzio

olga_
28. srp 2021

@janinaklinku A dívám se, že má 2 roky a kousek. To je vcelku děsivé, takže bych to fakt důsledně řešila, protože mít zdeformovanou nohu v takto nízkém věku je fakt šílenost. 😨

janinaklinku
autor
28. srp 2021

@olga_ V pondělí zajedeme do obuvi, snad seženeme někoho kdo poradí a koupíme bf botičky. Myslíte, řešit to s dětskou nebo nějakým odborníkem?

janinaklinku
autor
28. srp 2021

Dneska je celý den jen v ponožkách a malíčky jsou téměř jak mají být. Jen lehce zahnuté. Tak zkusíme vyměnit botičky, snad to zabere.

ariel_z_moravy
28. srp 2021

@janinaklinku zaměřte se i na ty ponožky. Kupujte klidně větší. Ať nemá stísněnou nožičku. A chce to nějaký obchod přímo s dětskou obuví, kde se na to specializují, mají veliký výběr a měli by vám poradit.
V klasické obuvi máte jen pár kousků na výběr a třeba ne úplně vhodných. Nám třeba v klasické obuvi paní prodavačka vybrala boty, které opravdu neseděly, já neznalá jí věřila a malá v nich nechtěla ani chodit. Až pak právě v jiné prodejně s dětskou obudí nám řekli, že má malá široké chodidla.

janinaklinku
autor
28. srp 2021

@ariel_z_moravy Děkuju za odpověď. Ponožky jsme se synem už vytřídili, všechny úzké šly pryč. Zaběhnu v pondělí do obchodu a koupím větší velikosti, snad budou širší. Máme ve městě menší prodejnu, ale bf botky tam slečna taky má, tak snad poradí. Kdyby ne, pojedeme do jiné prodejny, snad to pomůže. Ale asi to bude chtít něco specializovaného, v deichmannu takové boty nejspíš nevedou že?

olga_
28. srp 2021

@janinaklinku V klasické obuvi nejspíše nikoho takového neseženete. Pokud se vás zeptají, jakou velikost boty syn nosí, tak se můžete rovnou otočit a jít pryč, protože velikosti si značí každý výrobce podle sebe, a navíc se rozměry docela dost liší u jednotlivých modelů, dokonce i jednotlivých párů. Je potřeba vyhledat buď nějakou opravdu barefoot obuv, která prodává jedině tyto boty, nebo koupit přes e-shop. V obou případech je potřeba pečlivě přeměřit nohu. Do kamenné prodejny bych šla když tak už pro konkrétní pár, protože vybírat od píky s dítětem a vybrat dobře je nadlidský úkol. Dítě ti neřekne, jestli je mu bota dobrá, tlačí ho apod.
A ano, Deichmann je naprosto nevhodný. Do obuvi nemá smysl jezdit, dokud neznáte rozměry nožky - délka (k ní přičíst nadměrek 1,2 cm, aby mohla nožka růst a pohybovat se při chůzi), šířka (to změříte šuplerou, nadměrek do šířky by měl být tak 2 mm), nárt (nízký, normální, vysoký) a kotník (úzký, normální, široký). Je to vcelku alchymie a v podstatě je šance, že vhodné boty najdeš v náhodné kamenné prodejně, vcelku mizivá. Za sebe bych doporučila nejdřív doma pečlivě přeměřit a pak googlit, případně je tady dobrá poradna, kterou vede paní z e-shopu vpavucine.cz - na blogu tam má i články, jak nohu měřit atd.

janinaklinku
autor
28. srp 2021

@olga_ mockrát děkuju, zítra se tedy pustím do měření a případně rovnou do hledání vhodných botiček na některém eshopu. A na blog se určitě podívám, ať mám jistotu, že budu měřit správně.

daisymaminka
28. srp 2021

@janinaklinku Řešila bych s podologem, resp. fyzio-podologem (když bude nakloněn BF, tím lépe).

janinaklinku
autor
28. srp 2021

@olga_ děkuju moc, už jsem na některé koukala, určitě si přečtu všechny 🙂