Maminky chtěla jsem se zeptat, zda máte některá z vás zkušenost vyšetření magnetická rezonance u roční holčičky. Jak jste to zvládli?
Jdem do Českých Budějovic až koncem února a to čekáme už od začátku prosince. Je to šílený čekat u tak malého dítěte 3 měsíce. Chtěli jsme do Prahy ale bohužel nevzali nás. ☹ .
Bohužel jdeme na řadu v 11 hod. Nedovedu si představit,jak to zvládneme - myslím to být na lačno od půl noci. Taky jsem si myslela, že malé děti berou hned ráno, ale bohužel.
já byla s cca 3 měsíce starým Jonáškem, je to opravdu pod narkozou, my teda nečekali, měli podezření na krvácení do mozku. Co si pamatuju, tak pak chtěli, po jeho probrání, aby nepil mlíko (už nevím proč), ale vodu nebo čaj, ale to u nás nepřicházelo v úvahu, tak jsem rovnou kojila. Nesl to asi statečněji než já
@michaela_2
Jak jste byli v Motole spokojeni?
@krizmiska V Motole jsme byli naprosto spokojeni. Jak na oddělení neurologie, kvůli té rezonanci. Tak později na neurochirurgii, kde jsme s malou ležely po operaci. Doktoři tam jsou špičkoví.
Kvůli čemu jdete na rezonanci vy?
křečové záchvaty s bezvědomím. Podezření na epilepsii
@krizmiska Jedna z manželových sester má epilepsii. Moc na vás myslím a držím palce, aby se to nepotvrdilo, případně to byla ta operovatelná varianta. Ale pokud vás to třeba trošku uklidní, tak švagrová, ač má tu neoperovatelnou, žije naprosto plnohodnotným životem, má dvě nádherné a zdravé děti.
Každopádně posílám hodně sil a držte se! Hlava mi ale nebere, proč vás objednali až za takovou dobu, když se navíc jedná o roční dítě...
dcera byla na magneticke rezonanci kdyz ji bylo 5 dni.. jak uz tu zaznelo, nejhorsi je vazne ta anestezie.. po rezonanci se pekne dospi a o nicem nebude vedet 🙂 ja to snasela mnohem hur nez moje mala, ta o nicem nevedela, ja prorvala den 🙂
neboj se toho nic to není🙂 já to absolvovala s Vítkem ve 20ti měsících, taky kvůli epilepsii, tu mu potvrdilo eeg a prý se to rutinně dělá aby se ujistili,že na tom mozku nic jiného není. Čekací lhůta je opravdu dlouhá, myslím,že u vás je to právě kvůli té epilepsii,že to není žádný akutní případ. Vítek tenkrát od půlnoci nesměl jíst a pít a na řadu šel někdy po 10h, to bylo asi to nejhorší protože měl hlad a v 8 ráno dostal premedikaci takže byl oblblej a musela jsem dávat pozor aby neupadl. V narkoze byl 30 minut, ještě ke spícímu mě pustili a čekali u něj než se probere, pak někdy odpoledne mohl začít pít a dostal nějáké piškoty pak až normálně večeři
Neporadím, jen doufám, že budete v pořádku. Já měla v ČB na rezonanci kluka před šestým rokem, on to dal bez narkozy, ale je jasný, že ročního uspí. Držím palce.
To já všechno chápu a vím, že to musíme nějak zvládnout.Nevíc mi na tom štve, jak to v našem zdravotnictví funguje.V naší nemocnici MR máme, ale neudělají mi jí tu - nechápu????????
Mi jsme ji obsolvovali asi 19.měsících v Olomouci a bez problémů .Odnesla jsem ho k přístroji a,až usnul tak jsem odešla na chodbu a čekala,až bude hotovy a pak jsme byli převeženy sanitkou na dospávání na dětskou klinuku.A odpoledne jsme šli domů.
Ahoj maminky. Čtu si příspěvky ohledně Vašich zkušeností s magnetickou rezonancí. Našemu malému budou zítra 2 roky a nedávno absolvoval vyšetření EEG, které naštěstí dopadlo dobře a nic se nenašlo, ale neurologička nám ještě doporučila magnetickou rezonanci, že prý je toto vyšetření přesnější a podrobnější, což je fajn, ale na druhou strane z ní máme obavy, jelikož se toto vyšetření dělá v narkóze. Vím, že to dělají běžně a prý to děti zvládají dobře, ale stejně, nejsme na 100% s manželem rozhodnuti nechat malého tohle podstupovat a nemůžeme se rozhodnout. Poradíte? Děkuji
@krizmiska Ahoj, naše Adrianka byla na magnetické rezonanci v 8. měsíci. U takto malých dětí se musí dělat pod narkózou, aby se nehýbaly, takže to je vpodstatě to nejnáročnější.Od půlnoci myslím nesměla baštit a šla hned ráno, malé děti berou na řadu jako první.
Pro mě osobně byla horším zážitkem operace o měsíc později ( celé se to totiž týkalo cysty na fontanele, rezonance měla prokázat, že je to opravdu cysta).
Jdete do Motola? 🙂