Magnetická rezonance - celková anestezie. Máte zkušenost?

evaeva123
31. kvě 2022

Ahoj syn půjde během 2 týdnů na magnetickou rezonanci mozku v celkové anestezii má 5 let. Bude to v Motole. Beru to protože jim věřím odborně ale lidsky jsem v troskách z toho. Ten jejich militantní přístup matka je méně než flus na podlaze mě dost vadí. Hned jsem dostala sodu aniž bych něco řekla že tam s ním být mužu ale do ničeho se jim nebudu montovat ze nejhorší matka co chce u všeho být atd. Tak pro mě je to o důvěře mezi dítětem a mnou. Jasně že jim nepolezu po predmedikaci nikam atd ale oni jsou v tom prostě militantní no. Měl prosím někdo dítě na neurologii v Motole a šlo pod celkovou? Nebo i jiném oddělení? jací tam jsou? Jinam jít nemůžeme potřebujeme to odborně tam * jinde nám to už podělali dost) ale on jak se mi šprajcne tak už ho tam pak nedostanu a v prosinci tam má operaci. Děkuji za Vaše postřehy..

kocila
31. kvě 2022

@evaeva123 nemam zkusenost s Motol,ale MR v jine nemocnici s 3letym.Uspani bylo za me pritomnosti primo u MG,na vysetreni jsem sla ven a kdyz ho spiciho odvazeli na pokoj,sla jsem vedle lehatka, a zaroven jsem byla pri probouzeni u nej.Vse v naprostem klidu.Nikdo s nicim nemel problem.

evusacek
31. kvě 2022

@evaeva123 já tam byla s obouma, se starším 2019, a s mladším letos v únoru, měli jsme kolečko vyšetření i rezonanci v celkové anestezii a za mě si teda nemůžu na nic stěžovat, vše vysvětleno, kdykoliv cokoliv sestřičky i doktoři pomohli, jen teda to jídlo nic moc ale to je nemocniční strava, kdyby cokoliv klidně se ptej

evaeva123
autor
31. kvě 2022

@evusacek Toto přesně potrebuji slyšet. Že byl někdo spokojen. Moc děkuji a jak to bylo v den uspání? Premedikují je nějak předtím ještě? Třeba tableta na uklidnění nebo sirup na pokoji a až potom když jsou trošku už mimo tak si je vezme anesteziolog? A nebo mi ho odvezou za jeho plného vědomí a až potom s nim někde budou něco dělat? Já jen nechci aby měl z toho trauma čekají nás tam pak další hospitalizace a operace a nechci a se mi šprajcnul...?

evaeva123
autor
31. kvě 2022

@evusacek a ještě Teda jaké kolečko vyšetření? My máme mít eeg nějaké snímání potenciálů nemám u sebe zprávu teď. A asi odběr krve a to si Teda neumím představit.... 🙂 ha. .. jsou na ty děti trpělivý nebo spíš šup šup? Já jako nejsem žádná histerická matka. Ale čeká ho toho ještě letos dost a chci aby byl v pohodě no. Děkuji 🙂

evusacek
1. čer 2022

@evaeva123 den uspání: od půl noci nesměl nic jist, cca
4 hoďky před ani pit, +-půl hoďky před dostal nějaký "sirupek" jako tu premedikaci, pak je vezli v takovém velikém kočáře na rezonanci,to už byl jak "hadrova panenka",jela jsem s něma, převzali si ho a já tam čekala na chodbě až bude po abych mohla jet zase s něma na pokoj, po ještě cca hoďku dostával,napíchli mu i kapačku na zavodněni, ale to se mu po probuzení samozřejmě moc nelíbilo, ale nebyl problém ji dát pryč, po dvou hodkach mohl začít pomaličku pít a pak i jist, jen se ten den nemohlo "na procházku"

evusacek
1. čer 2022

@evaeva123 kolečko jsme měli také EEG, EMG, rentgen, ortopeda, nemůžu si stěžovat byli všichni příjemní trpělivý když něco nešlo tak v klidu, malej jedno to vyšetření prořval a nikdo nic neřekl a dostal pak ještě lízátko za statecnost, takže za mě 👍

evaeva123
autor
1. čer 2022

@evusacek
@evusacek tak to jste mě uklidnila. 🙂 my s těmi sirupy máme zkušenost od zubaře takže pokud mu toto dají tak jsem v klidu. Hlavně tedy abych byla v klidu já aby ani on ani oni ze mě necítili že jsem zbytečně v nervu že? 🙂 takže mám počítat v nemocnici ty 3 dny? Nástup, druhý den MRI a 3tí den domu? Ten stejný den co je narkóza nás tedy nepustí? Děkuji 🙂

evusacek
1. čer 2022

@evaeva123 nastupovali jsme v pondělí a pouštěli nás v pátek, v den co je narkoza vás určitě nepustí, není vůbec za co 😊