Má zase roupy?

lmartinkova85
24. únor 2018

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat...
Syn ma 5let chodí do školky, pred dvěmi mesici asi jsme zjistili ze ma roupy...porad ho lechtala dupka, většinou vecer...uz z prvního odběru mel pozitivní...dostal tabletky které se brali co 14dni celkem tři...je to asi dva týdny co mel poslední a od včera si zase obcas stěžuje ze ho lechta dupka, je možné ze to ma zase? Jsem z toho nešťastná...jinak my ostatní jsme měli negativni mel to jen on

jatecka
24. únor 2018

@lmartinkova85 Je možné, že ve školce to pořád někdo má a mohl to chytit znovu ☹

lmartinkova85
autor
24. únor 2018

Po takové kratke době? 😔 Mam to asi řešit ve školce pokud se to potvrdí ze?

hojda
24. únor 2018

Kamarádka říkala, že večer s baterkou koukli do zadečku a nornálně je viděla, tak zkus. Jinak z přírodních věcí pomáhá česnek.

lmartinkova85
autor
24. únor 2018

To on mi pravé nesni...cesnek ani zelí nema rad 🙈 Ale Dekuji za radu...kouknu

jatecka
25. únor 2018

Nám doktorka říkala, že inkubační doba je dva týdny, tak by to mohl za ty dva týdny mít znovu.

gretka79
25. únor 2018

Ano, je to mozne. Zivotni cyklus roupa je 30-45 dni. Je zcela mozne, ze i po preleceni v sobe roupy opet ma. Mohly tam byt vajicka a ty Vermox neznici. Nektere deti na to zkratka takto trpi. Porad se s Dr., ale obavam se, ze krome Vermoxu toho moc na roupy neni. Na druhou stranu abych Te trochu utesila - cetla jsem odborny clanek a tam se docetla, ze roupy jsou vlastne dobre, protoze pozitivne podporuji a zvysuji imunitu ditete. Toto mi potvrdila i pediatricka, kdyz jsem k ni sla stejny problem resit. Ale chapu, ze jsi z toho nestastna....ja byla taky a dost.

gretka79
25. únor 2018

Syn si musi hlavne poradne myt ruce a ostrihej mu nehty. Za nimi se ty vajicka drzi. Hlavne at se neskrabe na holem zadecku a pak na nic nesaha. Chytit to je velmi snadne.

lmartinkova85
autor
26. únor 2018

Dekuji za rady, doma si ho ohlidam ale ve školce to nejde...dneska jdeme k dr jsme nemocní tak se rovnou zeptám na ty potvůrky....😊

svija
26. únor 2018

Synovi se takto zopakovali roupi asi 3x během roku, tak už jsem říkala, že to snad není možný a nakonec pomohlo přeléčit komplet celou rodinu Vermoxem a vyprat všeny ručníky a povlečení. Předtím jsem se zaměřila jen na něj samotného.

sarkar
26. únor 2018

@lmartinkova85 tady ty protiparazitní věci normálně koupíš v lékárně bez předpisu...ve školkách na tom bývají zvyklí a mě Dr. říkala, že školkových dětí to má skoro naprostá většina, jen to třeba nezajde až tak daleko a děti to nesvědí. Lidi jsou přirozeně plní parazitů. Hodně velký podíl má na tom taky výživa, hlavně cukr (a to nemyslím jen ten bílý v sušenkách a bonbonech, ale i med, sladidla, ovoce).

kotec
Odpověď byla odstraněná
Zobraz