Má nebo mělo vaše dítě covid?

novamamina
6. říj 2020

Ahoj,
mám tříletou dceru. Bohužel jsem se dnes dozvěděla že všechny učitelky ze školky mají covid. Již má i několik dětí horečky. Mám hrozný strach ze to chytla i dcera. Ve školce byla naposledy včera. Ode dneska je Školka uzavřena. Byla bych vám moc vděčná, pokud byste se podělili o vaše zkušenosti s tímto onemocněním u dětí. Diky

novamamina
autor
6. říj 2020

Nikdo zkušenost?

mourovatakocka
6. říj 2020

@novamamina Nedávno tu na téma covidu u dětí byla myslím diskuze 🤔

novamamina
autor
6. říj 2020

@mourovatakocka neviděla jsem právě. Ale zkusím pohledat. Díky

slunea
6. říj 2020

Ahoj, na facebooku je skupina Pacienti s COVID 19 v ČESKU a na SLOVENSKU. Můžeš zkusit pohledat tam.

lolam10
6. říj 2020

Deti to snasi dobre.nebojte!

novamamina
autor
7. říj 2020

@lolam10 díky za uklidnění. Doufám že bude vše ok

jaja01k
7. říj 2020

@novamamina Ještě nevím, jestli děti covid mají, na testy jdou zítra. Ale já a manžel ho máme potvrzený, takže je hodně pravděpodobné, že ho mají i děti. A jestli ano, tak bez jediného příznaku.

novamamina
autor
8. říj 2020

@jaja01k díky za odpověď...

jansovad
9. říj 2020

máme v rodině rok a půl staré dítě, které mělo covid a mělo "jen" covidové prsty na nohou

mimi1004
9. říj 2020

@jansovad Co to jsou ty covidové prsty?

jansovad
10. říj 2020

@mimi1004 také jsem to neznala, tady je třeba článek
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/kor...

becicka
10. říj 2020

Dcera (4 roky) měla jednorázovou teplotu a rýmu.

novamamina
autor
14. říj 2020

Tak už mam svou vlastní zkušenost. Dcera naštěstí úplně bez teplot. "jen" má trochu ucpané dutiny. Jinak nic. Bez testu bych to nevedela

eliskak94
17. říj 2020

Dobrý den, mám dceru (4.měsíce) a byli jsme obě testované na covid-19. Testovali nás obě do nosu. Dcera to zvládla krásně ani neplakala. Jinak jsme obě pozitivní. Dcera zatím bez příznaků.

novamamina
autor
17. říj 2020

@eliskak94 tak to mě mrzí. Takové miminko ☹. Zvládnete to co nejvíce v pohodě. A jen vám chci říct, že kdybyste náhodou museli ještě někdy již na odběr, nechte dceru odebrat jen z pusinky. Dceru také odebrali z pusinky a vir tam byl přítomen. Takto malé děti bych netrápila. Když to není nutné...

eliskak94
18. říj 2020

@novamamina Děkuji zatím to zvládá líp než já 🤦 .. Děkuji za radu to jsem nevěděla že si u dětí mohu vybrat 🤔 ... Doufám ale že další odběr nebude třeba

novamamina
autor
18. říj 2020

@eliskak94 u nas to dcera tříletá měla úplně bez příznaků a já měla teplotu, kašel, rýmu, ztráta cichu i chuti. Je fajn že jsou na tom děti líp než my. Přeji vám brzké uzdravení