ahoj, chtěla jsem se zeptat máte někdo s tímto problém. Vsimla jsem si ze se malé loupe kuze na dlaních, jako kdyz máte mozol a kůže se sloupne....................... 😒
verundo, to je naprosto normální, to časem přejde 😉 nám se kůže loupala na dlaních a chodidlech, nic jsem nemazala, za pár dnů bylo po potížích...
tak naše ella měla to samé, trvalo to několik týdnů po narození, loupalo se jí kůže na dlaních a chodidlech, samo to zmizelo 😉
Verunda, neboj, Evě se taky loupala kůže na ručičkách, přejde to 🙂 ...
Verunda - maji to vsechny miminka 😉 ,machala se totiz 9 mesicu ve vode,tak proto se kuzicka loupe,my nemazali Terezku vubec nicim a jsem rada,doted ma krasnou kuzicku,ani naznak ekzemu 🙂
Adélce se loupaly také ručičky i nožičky, ale časem to zmizelo samo 😉
já mazala ručičky a kolem kotníčků tělovým mlíkem excipilal lipolotion (je vhodný pro exematiky - takže šetrný a navíc léčivý) - mě to u těch nožiček doporučila doktorka, občas ta suchá kůže může popraskat v ohybech 😉 ...
Ale na ručičkách bych to zase tolik neřešila....
Verunda - my jsme to měli u první dcerky také a na kožním nám poradili mazat mazat mazat a to modrou indulonou, nám to zabralo. Když byla starší měla vysušenou pokožku na zádech, tak nám poradili dát do koupele pol. lžíci olivového oleje. Taky to zabralo, a používáme dodnes když je trochu vysušená.
Náš prcek se taky loupal... laktační poradkyně říkala, že se všechna miminka musí "svléknout z kůže" 🙂 Mazali jsme a mažeme po koupání extra virgin olivovým olejem, lepší než ty olejíčky s konzervanty a chemií.
nám dr. poradila koupit si v lékárně namíchanou mast na novorozence-leniens a zabrala nám. nejdříve jsem zkoušela olivový olej,ale ta mastička na to je lepší. tak držím pěsti,aby jste se toho co nejdříve zbavily!
Verunka,nám se až do 3 měsíců loupala na zádech ,na nožkác a na ramínkách,měla sušší pokožku ,dr nám sice dal speciální krém,ale byly jsme na něj alergický,nakonec jsem mazala 3 x denně azmizelo to samo