Ahoj holky, prosím o radu, co by to mohlo být? Synovi 7 let se včera začali loupat bříška prstů u rukou. Včera byl se školou v bazéně, kam chodí pravidelně už asi 7 týdnů, s žádným lepidlem nepracoval... Současně už má skoro týden prasklý koutek u pusy, dávám b-komplex...asi před 14 dny měl jeden den horečku...na noc jsem namazala bambuckym máslem, trochu se to sklidnilo, budu dnes volat dětské Dr. a poradím se v lékárně...díky za zkušenosti....
To má známé syn. Bojuje s tím už několik let. Je už dospělý. Myslím že to u něj je jakýsi druh lupenky.
Sedmá nemoc?
@oliva_o ahojky ,já to měla jaká malá a byla to alergie na písek. Určitě s tím běžte k doktorce,dá na to mastičku.
My mame 2x do roka něco podobneho, zaciname na palcich ruky a pak se postupne sloupne cela ruka. Teda tak do hloubky nam to myslim neslo. Podle lekarky je to druh alergie po kontaktu alergenu s kuzi a pak slunecnim svitem. dostali jsme na to volne prodejnou mast z lekarny.
U nás se takhle loupou klukovi ruce u streptokoka, poslala bych na konzultaci doktorce 😉
Take bych tipla sedmou nemoc, po te se s odstupem muze loupat kuze na rukou, pripadne mohou slezt nehty.
I by tomu odpovidal ten koutek.
Děkuji všem za reakce, těch možností je teda spousta... dle konzultace s Dr. po telefonu, to je dohra virózy (horečka před 11 dny) a mám mu to mazat něčím na suchou kůži... Uvidím jak se to bude vyvíjet v dalších dnech...
@oliva_o U nas to byla zed z porobetonu vedle schodiště 😂