Holky, nemáte někdo zkušenosti s těmito kapky? Na doporučení jsem zakoupila tinkturu bez alkoholu pro 3,5leteho syna. Od té doby co začal chodit do školky je pořád zahuhnany a dlouho se mu táhne kašel. Lichořeřišnice je prý zázrak, tak jsem to zkusila. Dostal kapky zatím jen třikrát a musím říct, že kašel se mu rapidně zhoršil, začal vykašlávat a teď už je to spíš suchy a spustila se mu pořádná rýma. Zahuhnany byl už dlouhou dobu a ničím se mi nedařilo rýmu spustit. Může to být tím? A ten zhoršený kašel? Mám ji vysadit nebo zkusit ještě pokračovat? Na nic si nestěžuje, že by ho bolelo bříško nebo tak. Děkuji za každou odpověď. Doktorka nás totiž ani i po opakovaném upozornění na neustálý kašel nechtěla vidět. Stále doporučuje jen nějaké sirupy...
@ada22 já ti nevím, ale kašel má už minimálně čtvrtý týden. Většinou párkrát za den zakaslal a dobrý, občas v noci, ale teď je to teda přes den i v noci. Doktorka stále nechce vidět a já si přijdu jak hysterická matka. Nikdy neměl kašel až do teď. Samozřejmě chápu, že školka udělá svoje a imunitu musí nějak získat, ale tohle je mazec. Malibu zkusím. Toto teda asi vysadíme, nebo nevím. Děkuji za doporučení. 🙂
Dítě měsíc kašle a doktorka Vás nechce vidět?Hodně zvláštní doktorka.
Jestli odkašláva tak zkus Mucosolvan a Lichořeřišnice můžeš dávat dál.
@hanydve tak to je doktorka dost divná. Ono to někdy trvá než se kašle člověk zbaví, může do toho chytit novou virózu a může jít i o alergii, Ale minimálně poslechnout by si ho měla. Případně udělat test na černý kašel. Jako my ho ve škole měli. Děti ho můžou chytnout i když jsou očkovaný.
Kašel prostě může trvat dlouho (my posledně kašlali přes dva měsíce), může mít i zadní rýmu, která při stékání do krku ho nutí kašlat, to, že se rýma uvolnila, je dobře. Lichořeřišnice pomůže v případě bakteriální infekce, na viry je krátká. Kaloba ochrání průdušky. Klidně bych v lichořeřišnici pokračovala, přidala třeba tu kalobu a sinupret na zředění hlenů a dala tomu pár dní, jestli se prtě vyčistí a bude zlepšení.
@ada22
@lenerka1
@zmrzlinka
Je mi jasný, že kašel nepřejde za dva dny. Jen je to už dlouhý a i když vypadá čile, na nic si nestěžuje, mě to trápí. Nemá nějaký extra záchvaty, ale prostě kašle hodně. Zítra ji zavolám a vypnutím si prostě návštěvu. Mám nárok na nějaký výtěr? Nechci do něj pořád cpát páté přes deváté 🙄
v lichořeřišnici bych pokračovala, plus řešit rýmu, pokud zvládne konvičku tak super, na noc levopront + fenistil, přes den bych netlumila
Lichořeřišnice má anvirotické, antibakteriílní účinky, používá se na posílení imunity, zápalu plic, bolest v krku, záněty močových cest. Intuitivně říkám, že by mu nemělo být hůř. Možná ho skolilo ještě něco. Asi bych lichořeřišnici nějakou dobu dávala. Na zadní rýmu používám majoránkovou mast na uvolnění.
@levandule_k Skvělé, moc díky. Dávám dál a můžu říct, že kašel sice je, ale úplný obrat. Zakašle sem tam, už nic hrozného. Tak nevím, zda to tedy s Dr řešit nebo ještě nechat chvíli..Jen teď přišla ošklivá rýma. Snad se s tím popere. Slyšela jsem totiž hroznou chválu na tuhle bylinu, tak snad..
Přijde mi, že to je buď proces k ozdravení - jako spuštění tý zadní rýmy, a nebo je to další kolečko nemoci jakoby.. lichoř. by to neměla zhoršit.
Ač nejsem žádnej extra propagátor sirupů, přijde mi, že jedinej, co je k něčemu (z toho, co jsme zkoušeli), tak to je stopkašel. tak ten ještě taky můžete zkusit, není drahej.
a pokud celkově stojíš o přírodní řešení, tak na kašel jsou třeba dobrý i byliny: divizna, sléz, lípa, prvosenka, jitrocel (čaj), lišejník islandský.
+ na rýmu, a aby nedráždily zase krk (protože to třeba heřmánek může), tak se hodí zase divizna nebo prvosenka. zlepšit chuť čaje se dá pomocí květu bezu, kterej je též ozdravnej🙂
Já mám z těch přírodních ráda produkty Alta Herba. Imunitu nám nic nespasilo, ale bylinkové čaje, jezevci mast nebo olej do nosu na rýmu chválím
@hanydve ten suchý kašel je zvláštní, jestli nemá nějaké další kolečko bacilu. Nám na kašel Dr doporučuje kalobu. Tuhle jsem ji už že zoufalství koupila a přišlo mi, že pomáhá. Pak mám ještě dobře zkušenosti ze sinupret. Ale tenhle věk je na nemocnost dětí nejhorší