Leukémie. Jaké jsou projevy?

wmarliesw
25. bře 2024

Ahoj, poradí mi někdo jak se projevuje leukémie?

Mám syna 4 roky. Skoro rok si stěžuje na bolest nozicek (dolní končetiny). Nejprve po konzultaci s lékařkou růstové bolesti, nohy střídavě bolely a nebolely, poslední 2-3 měsíce už bolí skoro denně. Bez Nurofenu nespí.
Do toho únava, odpoledne už jen nosím, nechce chodit
Zvětšené uzliny
Modřinky po tele

Samozřejmě ho objednám k dětské, jen asi na co se pripravit

Děkuji

maminkapetula
25. bře 2024

Asi bych na nic nečekala a jela hned na vyšetření. Držím palce ať to neni nic vážného 🙏🍀❤️

leilinka1234
25. bře 2024

Včera bylo pozdě vyhledat lékaře. I já držím palce, aby to nebylo vážný, jak to vypadá...

palja
25. bře 2024

@wmarliesw tak hlavně nechte co nejdříve udělat krevní obraz a diferenciál, tam to jde poznat hned, pak se dělá odběr kostní dřeně.
A taky bych na nic nečekala.

lencaa11
25. bře 2024

@wmarliesw tohle měla sestra 2.5 let úplně stejně okamžitě na odběry nemusí to bejt ale nečekala bych na nic držím palečky ☘️☘️☘️

lenulka_333
25. bře 2024

@wmarliesw u každého je jiný průběh, ale u akutní leukémie nohy dceru bolely opravdu jen pár dní, má to rychlý průběh. Určitě by mě znepokojily ty modřiny,uzliny a celková únava a okamžitě bych zašla na odběry. Syn jednu dobu taky trpěl na bolesti nohou,zad,únava,ale naštěstí dobrý, u něj to bylo psychosomatické. Takže pokud budou výsledky v pořádku,tak bych se zamýšlela nad tou psychikou.

chumlee71
25. bře 2024

@wmarliesw bolesti nohou a únava může být z nedostatku železa.

petrasipkova1
26. bře 2024

Jak objednam? Za mě už včera bylo pozdě. Rano bych tam stepovala na odběr krve.

nanyh
26. bře 2024

Já jediné co napíšu je, že na Vás od této chvíle budu myslet, držet palce i u nohou! ❤️

annasmyckova
26. bře 2024

bolest nohou a únava měla dcera u boreliozy

wmarliesw
autor
26. bře 2024

Dekuji všem. Máme za sebou konzultaci u dětské lékařky, odběry a zadanku na ortopedii. Dětská to nevidí “tak černé”, ale budeme určitě chytřejší po výsledcích. Dam vědět. Děkuji moc ještě jednou za cenné rady a zkušenosti

reeeza
26. bře 2024

Budu vám držet pésti ať to dopadne dobře a jedná se o něco jiného než leukémii.
Jednejte už dnes a nic neodkládejte. Leukémie může mít i velmi rychlý spád..

l_
26. bře 2024

@wmarliesw hele nenech se odbyt.. lepsi zbytecny vysetreni, nez tohle podcenit.. doufam ze krev vzala.poctive a ne jen na zaklad..

panihk
26. bře 2024

Držím palce. Máme rakovinu za sebou, shodou okolnosti dnes dva roky od ukončení léčby. Na nic nečekat a rychle jednat. U nás šlo opravdu o hodiny, kdybychom přijeli o den později, je po něm.

dixi86
26. bře 2024

Leukemii mam, chronickou tedy, ale pri techto priznacich uz jste tam meli byt davno...drzim palce, at se nepotvrdi, ale nechte ho vysetrit poradne, nevypada to na rymu..

odula
26. bře 2024

@wmarliesw jestli ho boli nozicky rok, tak to celkem jiste nebude akutni leukemie. Chronicka leukemie je u deti velice vzacna. Celkovy odbery urcite udelat, zvetseny uzlinky muze byt vlekla infekce, modrinky i takova "blbost" jako nedostatek vitaminu C... je to stotisic veci, co muze byt spatne, ale 99 990 z nich jsou vetsinou veci, ktery se daji resit celkem dobre 🙂 Chapu ze clovek velice snadno vystresne, opravdu to chapu. Dceri, kdyz byly asi dva, tak mela asi dva tydny virozu, teploty, bolely ji nozicky tak, ze si ani nestoupla v postylce, porad zvysena teplota/horecka, modrinky, unava, usinala... hrozny to bylo. Sbalila jsem ji, vykladam to doktorovi - ten se na me podival pohledem, kterej nechces znova zazit. Okamzite kompletni krevni screening, hafo testu ktery ani nevim na co byly. vysledek? Vlekla viroza. Co ji nakonec pomohlo asi nejvic bylo to, ze ji odebrali krev. Hodne krve. :D normalni dva dny po odberech zacala behat a do tydne byla zdrava. Kazdopadne - od ty doby hlidam nejen zdravi deti (tozn opravdu nic nepodcenuju) ale i vlastni mentalni hygienu a plati "presumpce zdravi" : vsechno pokladam apriori za banalitu, dokud se nepotvrdi opak. takze neboj, velmi, velmi pravdepodobne to bude v poradku.