Začíná léto,kraťasy,trojkolky,odrážedla.....plno odřenin,boulí,šrámů....a já vůbec nevím jakou desinfekci bych si měla koupit do lékarničky pro tu naši dvouletou dračici 🙂 Zatím máme jen pár odřenin na kolínkách,ale pro jistotu bych si něco koupila,ale vůbec netuším co? 🙂
jeste se prodavaji naplasi (opet chirurgickej material)napustene ajatinem takze jen zalepis a pusobi to..jsou drahe a daji s ekoupit ve zdr.potrebach..
Tak my všechno řešíme Tea Tree olejíčkem.Ten je snad na vše.
aponchie právě že moje malá je to samé jako tvoje,proto tohle téma 😀
já měla strach že to zešlené štípe,pamatuju když jsem byla malá to bylo dílo když mě chtěly vyčistit ránu... 😀
skuli máš pravdu tea tree vypadá že je na hodně věcí 🙂 to bych teď potřebovala je tam napsané při angíně kloktat a mě ze včerejška bolí v krku jako hrom 🙂
ta zelena prave nestipe 😉
me kdyz sem byla mala cistila doktorka ranu po upadnuti na kole a mela sem skvaru v koleni a to byl humac teda a slila mi to septonexem ja jsem myslela ,ze umru!!!kdyz sem pracovala v kuchyni a nekdo se hodne porezal tak se daval prst do misky se soli brutus co? 😲
aponchie-A co takhle ránu počůrat?Tak to dělaly naše babičky a dědové 😀
maja26-Kup si ho,je fakt na všechno.Pomáhá i proti komárům a klíšťatům,což teď v létě určitě využiješ.Stojí kolem 100 kč a vydrží strašně dlouho.V lékárně mívají takové letáčky a tam je přesně napsané dávkování a využití.
curymury jo? 😀 vis jak to stipe??????????????????????? 😀
aponchie já jsem se jednou spálila na chatě ruku nebo pořezala už nevím,myslím že spálila ohněm a babi mi dala ruku do vody se solí tak to je opravdu humáček 😀 a peroxid sodíku se dával ne myslím že se to tak menuje,segra mi to dala na loket když jsem měla asi 10let a odřela si loket to se tak napěnilo a myslela jsem že umřu 😀
na ten tea tree olej se juknu na to solutio jsem se dívala to je v takové sklince černé že já sem toho moc nenašla na netu a ještě je k tomu něaké méno vždycky solutio novikov ...a něco 🙂
solution novikov stoji asi 36kc mala lahvicka a koupis ji v kazde lekarne 😉 poslu ti odkaz do IP
aponchie díky zítra jdem na očkování tak si zajdu hned do lékarny a kouknu i na ten tea tree olejíček 🙂
skuli počurat to jsem taky slyšela 😀 ,ale prý je nejlepší panenská moč tak to by si tu ránu musela počůrat Máří sama 😀 😀 😀
tak to nase mala je expert kukni do alba... 😀 furt jen utika a je dodrena jak pes..ted ma na jednom koleni odreninu az na zive maso a nema ani strup takze fakt brutal..vcera dalsi loket a hlava ja uz z ni nemuzu pac je dobita jak kun a modriny to ani nemluvim..ja po uraze okamzite pokud neni v rane zadnej bordel vemu Solutio Novikov..je to ta zelena desinfekce..nepali nestipe a zalepim Omnifilmem ,ale ten bohuzel musis koupit ve velke roli pouziva se v chirurgii je to ten bilej jakoby hadrovej material nadherne se odlepuje a neboli a dycha 😉