Lázně s dětmi. Kde nás vezmou?

malyskrivan
7. říj 2024

Ahoj,

Má někdo zkušenost s lázněmi, kde by vzali mě a obě mé dcery?
Psala jsem už do Luhačovic a Priessnitz lázní ale z obou mi řekli, že nás nepřímou.
Mladší dcera má půl roku, v čemž je onen kámen úrazu.
Jsem zoufalá.
Starší dcera má 5 let a je neustále nemocná.
Z alergologie nám velice lázně doporučovali ale jsem tak nějak v pasti.

Díky za odpovědi.

cilkat
7. říj 2024

A řešíš, aby to mladší vůbec smělo být v objektu, nebo aby ho proplatila pojišťovna? To budou totiž dvě dost jiné úrovně, předpokládám.

malyskrivan
autor
7. říj 2024

@cilkat řeším jen to aby s námi mohla být v objektu.
Ptala jsem se i na “připlacení”druhé dcery.
Ale prý jde o to, že budu muset se starší na procedůry.. a mladší by tam zavazela a já bych se nemohla soustředit..
Prý by tam musel být druhý doprovod ale to samosebou nemám jak udělat.

kacka1994
7. říj 2024

@malyskrivan Taky nemuzem jet... do roku neprijimaji nikde :/ Od roku nektere lecebny (treba zlate hory), ale luhacovice az od 1,5 roku. Driv tam nevezmou ani lecene dite, ani jako doprovazejici. 1,5 lete jsem tam mela jako doprovazejici a byl to teda prvni dmy ocistec 🙈 jak zvladnout procedury a mimino, navic jsem byla tehotna... Luhacovice nam ale stejne nejak nepomohly :/ mam to tam rada, ale inhalovat muzou i doma, koupele mu nic extra nedaly a nic vic moc tam nebylo za program 🤷🏻‍♀️

kacka1994
7. říj 2024

V Lipova Lazne/ Jesenik mi dokonce loni napsali, ze doprovazejici dite vubec neprijmou, protoze se rodice nemohou venovat diteti na procedurach 🫣

mikawis
7. říj 2024

Zkus Janské Lázně, tak by to možná šlo. Loni tam byla miminka jako doprovody léčených dětí

malyskrivan
autor
8. říj 2024

@kacka1994 no právě.
Sice to dává smysl, ale určitě by to nějak šlo udělat.
Je to jen o domluvě

malyskrivan
autor
8. říj 2024

@mikawis
Děkuju zkusím. 🙂

malyskrivan
autor
8. říj 2024

@kacka1994 mluvila jsem s paní z Lázní v Kynžvatu a tam mi teda řekla, že dojet můžu i s mladší.
Ale je to teda přes celou republiku pro mě 😂

kacka1994
8. říj 2024

@malyskrivan to je pro nas taky moc daleko 🙂

lennus
8. říj 2024

@malyskrivan Co napsat na pojišťovnu? Doprovod by byl super - třeba partner, kdyby si zařídil práci na dálku a v době procedur měl mrňouse nebo babička?

kacka1994
8. říj 2024

@lennus Jenze aby mohl jet i doprovod mimina, tak by to snad vsude znamenalo zaplatit nejen postylku a jidlo pro mimino jako doprovod (samoplatce) - zalezi teda jak to jidlo u mimina, u 1,5 rocniho jsem musela mit zaplaceno a k tomu plna palba za dospelaka - ubytko a jidlo. A fakt to neni zrovna malo :D Na pojistovne to vubec neresi, tohle si musi rodic zaridit sam pres jednotlive lazne. Vyhovi dle kapacit atd... To uz by bylo lepsi reseni aby jel tatinek, nebo babicka a maminka s miminem jen navstevy no.

klubiko
8. říj 2024

Zkuste léčebnu Křetín, tam mladší neléčené sourozence umožňovali i bez druhého dospělého doprovodu.

zuzkasim
8. říj 2024

@malyskrivan A nemůže do lázní otec dítěte nebo babička? Úplně si neumím představit, že bych s sebou měla mimino a měla se na procedurách plnohodnotně věnovat staršímu. Nebo jet přes celou republiku, jako proč ne?

daasqua
8. říj 2024

Známá byla právě v tom Kynžvartu, sama s oběma dětmi, ale ty byly tedy starší. Taky měly problém s nemocností a doktorka jim doporučila tyhle, nahoře v Lázeňské ulici. Je to tam hezké, poblíž Kladská, Mariánky (kde je třeba park Prelát)...

marketa11112
8. říj 2024

Řekla bych, že v Jánkách to půjde.

ninive211
8. říj 2024

Poslala bych do lázní se starší dcerou tatínka nebo babičku.Je jasné, že od mimina odejít nemůžeš a zase v lázních mají pravdu. Kojenec jim tam prostě "zavazi" při procedurách.

mikawis
9. říj 2024

@malyskrivan V těch Jankach jsou děti na většině procedur sami, dovedeš na cvičení, flétnu a máš půl hodinky volna, takže to jde i s mladšími sourozenci...jediné co tak bazén, tam musíš s ní. Ale můžeš se domluvit že malé doplatis bazén taky a chodíte do teplejšího pro mladší děti. Nejsem si jistá, ale myslím, že tam se za děti do určitého věku ani neplatí, ale nejsem si v tom jistá.

kacka1994
9. říj 2024

co tak koukam, tak kretin bere asi jakkoliv stare 🙂

malyskrivan
autor
10. říj 2024

@kacka1994 právě.
Ale když bude tatínek doma s miminkem, nemůže do práce. A dostat měsíc dovolenou a být bez peněz 😄 je nic moc. A babičky jsou taky v práci… navíc budu mít radši obě u sebe. Neumím si představit, že jsem celý měsíc bez té maličké princezny ❤️

klubiko
10. říj 2024

V Křetíně bývalo jedno, jak starý byl druhý (další) neléčený sourozenec. Jinak léčili asi od dvou let. To ale nic nemění na tom, že malí sourozenci, kterým nevyhovuje režim mnoha procedur a být pořád někde na čas, prostě brečí a na procedurách opravdu nepříjemně ruší. Některé procedury se s mladším dítětem v ruce ani dělat nedají /např. míčkování, sauna.../. Takže lázně, které toto zohlednily, věděly, proč to dělají, a jsme za to rádi. Jeseník už ani neumožňuje pobyt kojenců v léčebných domech, aby tam byl v noci klid. Běžně se to dělá tak, že si prostě rodina bere dovolenou, týden otec, týden babička, týden druhá babička. Měsíc držet režim v lázních je hodně náročný i bez miminka.

kacka1994
10. říj 2024

@klubiko jenze proste u nas si tyden dovolenou nikdo krome otce vzit nemuze, nebo nechce 🙂a otec nema mesic 🙂 Muj 1,5 lety syn nikoho nerusil ani pri procedurach, ani v noci, v jidelne byl dokonce jeden z nejvic ukaznenych deti. ten 3lety na zacatku ponekud vic rusil a nebylo to tim, ze bych na nej nemela cas, ale protoze se bal.
To jako deti kteri maji sourozence a nemaji babicky co chteji a mohou hlidat by nemely mit narok na lazne? 🙈

zuzkasim
10. říj 2024

@kacka1994 Ano, děti kamarádky, ač to potřebovaly, nikdy v lázních nebyly, protože prostě se sourozenci to nešlo. Jak bys to chtěla řešit? Buď mám nemocné dítě a jsem schopna pro něj něco udělat (na část nepřítomnosti může doktorka pro druhého rodiče napsat OČR, to se dá domluvit, na zbytek opravdu dovolená, HO, nadpracovat si nějaké hodiny nebo neplacené volno). Nebo se jako rodina nezařídíme a do lázní se nepojede.

kacka1994
10. říj 2024

@zuzkasim nebo vim, ze mam deti v pohode, ze to zvladneme? Mladsi byl jako samoplatce, nebyl nikde zadarmo, takze ono je to pro ty lazne taky vydelek, kdyz vam do pidi kamrliku vecpou postylku a chteji za ni poplatek 🙂
Jak rikam - muj mladsi syn v roce a pul tam nikoho nerusil 🙂 Sedel vedle vany, hral si s kacenou. Inhalace jsem mu bud doplatila, nebo jsem mela na jedne noze jedno dite a na druhe noze inhalujici dite (ten vyvadel prvni inhalace), pokud bylo volno, tak jsme si vzali dve zidlicky, na telocviku se zapojil a se svolenim trenera cvicil taky - opravdu to nikoho nerusilo a neomezovalo na prostoru 🙂
Jsem stastna, ze jsou lecebny a lazne, kde mysli i na rodiny s vice detmi a ze ne kazdy rodic si muze dovolit mit volno 🙂 Ze to nejde v jednech laznich, neznamena ze jinde ano. Jinak taky ted mame jeste 10mesicni a vim, ze bychom to zatim nezvladli, takze nejedem, i kdyz narok na lazne nejstarsi ma 🙂

zuzkasim
10. říj 2024

@kacka1994 Ano, jsou i takové děti, ale přiznejme si to, takových je málo. Obecně to ta mimina dávají hůř a dost omezují staršího sourozence a pozornost matky i případné spolubydlící. Ono když se chce, aspoň se řešení hledá.

malyskrivan
autor
11. říj 2024

@zuzkasim a mužů se zeptat, jak by jste přežila měsíc bez peněz? Tedy v případě, že by si manžel vzal očr, dovolenou a neplacené volno?

Očividně se musíte topit v penězích, když nepřemýšlíte jak zaplatíte bydlení a jiné nezbytné věci k poplacení.
A váš názor, že maminky s dvěmi dětmi “nemají” nárok na lázně jen z důvodu toho, že miminka ruší.. je pro mě zarážející.

Děkuji za váš názor ale já se ptala, zda má někdo zkušenosti z lázní kde to jde. Né na názor, zda mám někam jet nebo ne 🙂

zuzkasim
11. říj 2024

@malyskrivan Dovolená a očr jsou placené. Pokud může druhý rodič zůstat doma s miminem, ušetří se třeba za placení pobytu pro to dítě. Ve spoustě firem jde i HO, nebo si nějaké dny naddělat. A nějakou rezervu rodina taky má, ne? Chápu, že jsem nepřispěla nápadem na konkrétní lázně, byly to jen tipy, jak to zjistit vymyslet jinak.

bartoskovi
11. říj 2024

@daasqua Kyžvart - tam nás taky chtěli vzít dcera 3 roky syn půl roku. Nebyl problém s nimi. Ale nakonec z naši strany zrušeno starší syn dostal epilepsií a nutné hospitalizace.

ninive211
11. říj 2024

@malyskrivan Tak ono z nějakého důvodu se doporučuje (právě třeba pro nějaké podobné případy) mít stálou rezervu 3-6 měsíčních příjmů. Pro případ výpadku jednoho z příjmů. Aspoň těch 3 měsíců, to je minimum. Nebo vy opravdu nemáte na účtu ani 30 000 rezervu? (v tom případě bych asi neřešila lázně, které i "na pojišťovnu" jsou přece dost drahé). Zde se jedná, hádám, o jediný měsíc absence, který lze navíc částečně pokrýt dovolenou druhého z manželů, který by tereticky zůstal doma s miminkem, příp. OČR (to je teda placené jen 9 dní). Určitě to přece není tak, že byste kvůli tomu byli měsíci v lázních zcela bez příjmů. Navíc jak Zuzka právně podotkla -tím, že druhý z rodičů (nebo třeba prarodič) by zůstal doma s 2., nehospitalizovaným dítětm, de facto ušetříte naopak nemalé náklady za ubytování a případnou stravu tohoto druhého dítěte. To do toho nepočítáš?

malyskrivan
autor
11. říj 2024

😄 no jestli máme rodinnou rezervu nebo ne, může být každému jedno.
Každá rodina to má jinak a opět píšu, že jsem chtěla jen radu KAM JET SE DVĚMA DĚTMI.

Takže děkuji za poučování z finančního hlediska.
Nepomohlo 🙂

Všem kteří mi napsali své zkušenosti s různými lázněmi opravdu děkuji.

A všem kteří mají zbytečné a nevyžádané připomínky vzkážu jen: nechejte si je pro sebe. 🙂

sarad
11. říj 2024

@malyskrivan Detska lecebna Cvikov take prijima i sourozence (od 1 roku). Ale musite neco zaplatit.