Lázně EDEL Zlaté Hory 2023. Jaké to tam je?

bluecatt
16. kvě 2023

Ahoj 🙂

Letos poprvé jedeme do lázní (dcera 5 let) ale vůbec nevím co je dobré přibalit.. Máte nějaké zkušenosti?
Budeme mít pokoj s vlastním sociálním zář..
Co čekat, jak to tam funguje, jaké to tam je prosím?? 🙂

martulka88
16. kvě 2023

@bluecatt Nevím, ale byla jsem já, jako dospělá, v Luhačkách. Takový základ asi bude i u dětí - plavky a župánek (my chodili do bazénu v hotelu, takže jsme chodili rovnou z pokoje), sportovní oblečení (na venek, procházky, "na tělocvik"), pyžamo, něco "do města". Pak léky, pokud užívá, kosmetika (sprcháč, šampon, pasta + kartáček, kartáč, gumičky do vlasů, do foroty jeden toaleťák, kdyby došel např. v noci). Boty na cvičení "uvnitř", papučky na pokoj/snídaně/bazén a boty na ven. Prací gel, kdyby jste si chtěli něco přeprat a mně se i hodil na skvrny 🤣 Dobré něco na dlouhou chvíli (kniha, křížovky, tablet, hračky..). Vemte si i pláštěnku/deštník, kdyby pršelo. A pak sluneční brýle se hodí taky. Většinou bývá na pokoji ručníky dle potřeby (lze se domluvit s paní uklizečkou) a také i toaletní papír. Pozor na ramínka - já si s sebou brala svoje.

andelka
16. kvě 2023

Byli jsme ale už před 8 lety. V budově kde byly sociálky na patře. Děti měly každé dopoledne pobyt v jeskyni. Cca 8 stupňů. Takže softshell nebo nějaké tenčí zimní, co můžou do mokra a do bahna. Boty co se můžou zničit. Čepici, rukavice. Láhev na pití, krabičku na svačinu , batůžek. Já měla mladší dítě do 3 let, takže jsem jezdila s nimi. Staršímu bylo necelých 5 ,tak ten byl se školkou. Jezdily tam učitelky MŠ, které se o děti 3-6 let staraly v jeskyni, měly cvičení,program, tvoření. Jezdilo se v 8:30 a zpět na oběd ve 12h. Odpoledne se chodilo ven a bývaly dilnicky. Taky bylo každé ráno cvičení, a 2 nebo 3x denně inhalace. Odpoledne byla k dispozici i tělocvična. Bylo možné si domluvit vířivku. V létě by měl být venku bazén. U edelu je dětské hřiště a venkovní posilovna. My jsme tam byli v zimě, v lednu.
Oblečení do jeskyně jsem vždy jen usušila. Prala jsem ho za 4 týdny asi 2x o víkendu. O víkendu aktivity nejsou, to jsme chodili do města, nebo na výlet. Na víkend za námi přijel taťka ( ale spal ve městě v penzionu).

bluecatt
autor
18. kvě 2023

@andelka dceři je 5 let, zajímá mě jestli když nechci využít služeb školky nemusím?

andelka
18. kvě 2023

@bluecatt To nevím, když jsem tam byla já, tak všechny děti nad 3 roky jezdily bez rodičů. Já jsem jezdila, protože mladšímu byly 3 až za dva měsíce. Ale starší byl v té školce. Ono se jezdí společně, ale pak se to dělí na ty děti do 3 let, které jsou s rodiči a tuším jednou pracovnicí (mají tam hračky, cvičí se, zpívá) a ostatní, starší děti mají program hned vedle s učitelkami. Uvidíš, kdyžtak se tam poptej. Já bych teda za možnost mít dopoledne veget byla vděčná. Někdo třeba i v té době pracoval.