Laryngitida u staršího sourozence. Máte zkušenosti?

kris_kubko
14. srp 2021

Holky prosím, náš čtyřletý si donesl ze školky laryngitidu, on už tím, jak je velký, to zvládá jakž takž, že se nedusí. Zato má už třetí den 39 horečku, je to normální? Co mi ale dělá větší starost, jeho mladší brácha, má 9 měsíců a já už stresuju, že to chytne taky. Jak to bylo u vás, máte s tím zkušenost někdo? Jak velká je pravděpodobnost, že budu v noci plašit s dusícím se miminem? Mám pocit, že už mu leze teplota nahoru 🤦‍♀️

fouskovi
14. srp 2021

@kris_kubko chytit to může my si tím prošly starší donesl ze školky mladší chytil a skončili jsme s laryngitidou v nemocnici a to mu nebyl ani rok

kris_kubko
autor
14. srp 2021

@fouskovi No výborně 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

baraskaska
14. srp 2021

Bohuzel chytit to muze. Jediny co muzes zkusit preventivne strikat morskou vodu a doufat ze to nechytne ☹ holky od sebe dokonce chytily i zapal plic a to i pres to ze mladsi dostala pro jistotu atb jeste kdyz nemela nic..🤦

fouskovi
14. srp 2021

@kris_kubko nechci strašit ale může se to stát my hned radši jeli a nakonec jsme si to tam prodloužili rozjel se mu zánět nosohltanu a vysoké horečky když už jsme měli jít domů

martt
14. srp 2021

@kris_kubko Stát se to může, ale také nemusí. Starší syn měl latyngitidu a mladší to od něj nechytil. Ale u nás se kluci s tím marodenim střídali a když byli nemocný najednou tak každý z něčím jiným, abych se náhodou nenudila.

victress
14. srp 2021

syn míval laryngitidu pravidelně 3x do roka do svých cca 5 let, starší dcera to od něj NIKDY nechytla, prostě on na to trpěl...večer šel spát zdravý a v noci brutál kašel a dušení...

fouskovi
15. srp 2021

@kris_kubko chtěla jsem se zeptat jaká byla noc doufám že klidná

treasurka
15. srp 2021

@kris_kubko Taky nas to na zacatku prazdnin postihlo, chytli jsme to krom manzela vsichni...

kris_kubko
autor
19. srp 2021

@fouskovi ano, naštěstí. Ale mimino dostalo horečky a do teď je brutálně zahleněné. Starší o vikendu 2x pohotovost a dnedka mu pichali ucho 🤦‍♀️ takže na 14 dní atb.

orisek56
19. srp 2021

@kris_kubko toi něco připomíná. Že bychom da prodělali laryngitydu? Holky už mám zdravé, ale mě pichali ucho v sobotu na pohotovosti a atb mám také, silnější. Doteď nevím, co nás na 14 totálně sesrotovalo. Ale mít atb po 25 letech jen docela hardcore.

fouskovi
20. srp 2021

@kris_kubko tak to mě mrzí tak snad už bude lépe

baraskaska
20. srp 2021

Tak jen pro info. Nas potkala ted laryngoska, dnes je to treti noc, po dve noci rectodelt, bylo to fakt husty. Dneska cekam co se bude dit. Chytla to od kluka co u nas byl jen venku a jen par hodin, takhle nakazliva a prenosna ta svinka je. Takze bacha.

ada22
20. srp 2021

S laryngitdou mám bohaté zkušenosti u starší večer šla spát jako dítě s lehkou rýmou a po jedné v noci již stekala a sypala. Naučili jsme se tomu trochu předcházet, že první dny rýmy jsme ji dávali fenistil kapky a spali u otevřeného okna , když byla hodně zima, tak měla mikinu s kapucí. Mladší nikdy v noci záchvat neměla a trpí spíše na nekončící vlhký kašel. Měla jsem za to, že to že se některé dítě dusi a jine ne je způsobeno užší trubici v krku u některých děti. Pak při otoku krku se trubice zúži příliš .Časem jak děti rostou se záchvaty mírní a kolem šestého roku to bylo již dobré.