Zdravím a prosím o radu. V pátek dceři (4,5 roku) vylítla horečka 39 po odečtu. V sobotu horečka pokračovala, bez rýmy i kašle, stěžovala si na bolest hlavy, zátylku, břicha a v krku. Večer se pozvracela, na pohotovosti crp v pořádku, chycený krk a trochu uzliny, takže viróza. V neděli bez teplot, odpoledne párkrát zakašlala takovým štěkavým kašlem. Večer se to zhoršilo, spala (nebo spíš nespala) hodně neklidně a do toho občas zaštěkala (žádný záchvat). Opět jsem jela na pohotovost, protože muž odjížděl na služebku a byla to poslední možnost využití auta. Tam řekli že je to laryngitida (ani jednou tam nezakašlala) a dali kortikoidy. Noc pak celkem ušla, žádný štěkavý záchvat se nekonal. Pak už to odeznívalo, v pondělí i v úterý bez teplot a dneska ráno teplota a začala kašlat (ale vlhký kašel) a rýmovat. Je tento průběh normální? Hlavně se mi moc nelíbí že jí vyběhla ta teplota, ale utěšuju se že je to tím odhleňováním. K doktorce jdeme až v pátek. A včera začala horečkovat mladší dcera (1,5 roku) takže paráda. Napište prosím jaký jste měli průběh po laryngitidě. Díky
Nám dr řiká,že máme zvláští laryngitidy..syn jí má od roka přesně a má jí pořád s dusivýma nocema.my se bez rectodeltu(čípku kortik.) nikd yneobejdeme.většinou usne večer,vůbec nic mu neni a po půlnoci zaštěká a už se nemůže nadechnout. dáme rectodelt fenistil a jdeme ven na zahradu. druhý den se rozjede rýma a moc u toho nekašle.štěká někdy jen v noci.ale my dáváme pro jistotu druhou noc ještě prednison5(to je slabý kortikoid oproti rectodeltu) a dávám bud kalobu nebo mucosolvan a stříkáme vincentku hoodněkrát za den.od mucoslovanu jsme už ale upustili,přijde mi,že s nim pak má tu rýmu hrozně dlouho.myslim,že u nás je to tak plus ménus deset dní,než je uplně ok..je mu pět a má pořád stejný půrlběh nemoci jako v roce..dokonce letos v září poprvé skončil přes noc v nemocnici.pořád čekám,že bude líp,když je už starší,ale bohužel žádná sláva..
Ahoj! Naše laryngitidy mívají všechny podobný průběh. Začínají horečkou,ten den i chrapotem,štěkavým kašlem,záchvatem,horečka trvá 3-4 dny,kašel už je potom s odkašláváním,ale vždycky nás většinou dloooho trápí chrapot a zahleněnost,která je slyšitelná při dýchání,vždy to v malé vyloženě různě chrčí,to trvá tak dalších 14 dní.