Mám syna.V únoru mu budou tři roky.Trpí na laryngitidu.Už jsme si celkem "psychicky" zvykli.Spíš jsem se chtěla zeptat,naposledy ji měl 26.12.,tak jsme mu dali čípek a byl klid.Jenže pak pravděpodobně chytl od své sestřenice nějakou virozu a dnes začíná opět kaslat takovým suchým stekavym kašlem.Ještě to má slabe,ale už Vím,co bude pokračovat.Měli jsme v plánu jet na hory,ale nevím, jestli se mu to nejhorší.Sice by mu ten čerstvý chladný vzduch asi prospěl,ale jak ho znám,zase bude pořad běhat a to je na nic.Myslite, že je normální,aby měl laryngitidu dvakrat skoro týden po sobě? Mě už z toho začíná pěkně hrabat,protože se to vždycky stane,když mám jít do práce.
čípky jsou kortikoidy, je to na akutní stav. Syn na to také trpí, ale tak 3krát do roka. Když slyším ten typický kašel, dávám ihned půlku dithiadenu, pít studené, dýchat studené a na krk zábal. Většinou do dvou dnů je pokoj. Pak už léčíme "jen" kašel. Mám doma čípky Rectodelt, ale ještě jsem je nepoužila. Když se to podchytí v začátku, není nutné. Ale možná u někoho laryngitida nastupuje hodně rychle a rovnou se může začít dítě dusit. To u nás není.
Dceru to trapi od 4 mesicu, takze si taky uzivame svoje. Ale jak psala pani, tak mam pocit, ze kdyz se to podchyti uplne na zacatku, tak se to nerozjede a lecime jen kasel (treba jako nyni). Kdyz se v noci probudi a slysim, ze to prichazi, hned dam neco od kasle a nurofen. Rano pak dostava Aerius nebo fenistil, aby opadl otok (fenistil nam moc nezabiral, Aerius se mi zda lepsi) Cipky jsem zatim pouzila jednou, ale mam pocit, ze mi doktorka rikala, ze v ramci lecby se muze pouzit jen jedenkrat, takze bych uz jej asi nepouzila, protoze urcite z predchozi nebyl jeste vyleceny. Preji brzke uzdraveni a pevne nervy
@ajka198 ten dithiadem je na předpis nebo volné?Mě dr.dala fenistil a ditustat a večer ten Aerius.Jednou jsem syna nechala asi dva nebo tři dny rozdychavat,léčila jsem ho těmi kapkami,ale přišlo mi,že žádná odezva.Pak když mi sám řekl,že potřebuje otevřít okno,tak jsem dala čípek a do dvou hodin byl dobrý.
Nam se to bohuzel rozjíždí naraz v noci dusenim,zadne postupne..stalo se to zatim 2x,po mesici,a to je mu 8let..nechapu,myslela jsem,ze v tomhle veku uz nas to mine..
@misulicka69 dithiaden je na předpis. Ale když doktorku poprosíš, tak ti ho předepíše. Alespoň já s mojí nikdy neměla problém. Je to antihistaminikum, stejně jako Fenistil kapky, ale s těma já nemám zkušenost. Každopádně zabírá dobře. Dávám ho i při suchém dráždivém kašli na noc na uklidnění. Aerius neznám a Ditustat je taky až na kašel, ne?
Na hory bych jela pouze v případě,že jsem dostatečně zásobena léky rectodelt,dithiaden a inhalátor ventolin a to bych ještě měla strach.
A hlavně mu nechci dávat čípek tak brzo po sobě,slyšela jsem,že je to pěkné svinstvo.