Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s kysajícími očičky? Vím, že je to běžné u miminek, četla jsem o tom... Jsme poslaní na oční na pročištění kanálků. Chtěla bych poradit kam v Brně jít? Máte někdo tip? Mám jen žádanku ale kam nevím... Děkuji 🙂
Tak tímhle jsem si prošla s oběma dětmi ☹ Měli jsme Kanamycin kapky i mast - nezabralo, pak nám na očním v Bílém domě v Brně dali tuším Tobrex (Tobradex????) - nezabralo. Pak jim oběma dělali pročištění v Bílém domě, synovi to zabralo, dceři ne, takže jsme skončili na očním v Dětské nemocnici. Pak už OK. Doporučím tu dětskou nemocnici, pokud se tam dá dostat, jsou to profíci a mají to hned a dobře. V Bílým domě jsme s dcerou bohužel chytli paní "doktorku", které bylo asi 90 (no byl červenec, všichni měli dovolený, tak povolali tuhle dámu), venku bylo 40 stupňů, a ta baba dceru mordovala asi půl hodiny, ta chudák celá spocená a uřvaná, a pak ta baba řekla sestře, ať zavolá nějakou kolegyni, že ONA UŽ NA TO NEVIDÍ. Jsem myslela, že ji přetáhnu něčím ☹ V té nemocnici to měli během minuty hotový.
@aspnet jak staré máš miminko? U většiny stačí masírovat kanálky a kapat kapky upraví se to samo (na většině pracovišť mají tento postup do minimálně 6 týdnů, někde i do 4 až 6 měsíců, v některých státech dokonce do roka). Moje malá je teda bohužel opačný případ, nepomohly masáže, proplachy...pak měla v 9 měsících sondáž, od té doby ještě jednou ATB kapky a od 10 měsíce se to zlepšuje. Sice jí očička trochu slzí, ale není to nijak hrozné, takže teď vyčkávám. Je jí 16 měsíců a jedinou další možností je operace, takže pokud jí očička nezačnou hnisat, tak budu ještě nějakou dobu čekat. Držím palce ať se vám to upraví samo.
@aspnet to je ještě malinká, myslím, že jí proplachovat kanálky nebudou. Takhle brzo se to většinou nedělá. Prostě se kape a masíruje. Malá měla první proplach někdy ve 4 měsících. Do té doby jen různé kapky a čekalo se. Ale je dobře, že jdete na oční, udělají kultivaci z očiček a dají třeba podle toho ATB kapky.
Nám kysaly očička dlouho. Začalo to týden až 14dní po příjezdu z porodnice a trvalo to tak měsíc. Pomohly nám kapičky ocuflasch. Jsou to kapky na bylinkové bázi a jsou volně prodejné v lékárnách..
Ahoj,můj syn s tím měl taky problém,od narození.Doktorka nám dala jen kapky Pamycon,a pomohlo to.Zkus si je u dr taky vyžádat,ať nemusíte na pročištění.