Kyčle. Máte zkušenost?

pupisek262014
19. říj 2024

Ahojte holky, prosím kdo má zkušenosti. Mala měla nález na kyclich 2,c,d dostala frejkovu peřinku, ale (Srpen) strašný vedra tak jsem pořídila kalhotky T-tomi, dávám ji jen toto, ale trpí hodně na koliky, tak ji to sundam ať může kopat. Nevíte prosím jestli je to velký problém, když nenosí tu peřinku, ale jen ty kalhotky? Děkuji za případné odpovědi

ondul
19. říj 2024

Podle ných zkušeností je to strašně individuální. Dcera měl taky předepsáno, dávali jsme na noc, na spaní, na cesty kočárem, doma pak byla na podložce zcela na volno. Nejhorší je, že v tomhle problému se odborníci naprosto různí až vylučují, tkaže je hrozně těžké se rozhodnout, jak chceš postupovat. Přeju ať se holčičce kyčle brzy srovnají a spadne kámen ze srdce, taky jsem tím prošla a je to hrozné období...

me_druhe_ja
20. říj 2024

Při nálezu 2 c,d bych rozhodně peřinku dávala téměř nonstop. Kromě koupání a pár minut na prokopání. Obě moje děti měly na jedné kyčli 2c, obě peřinu nosili poctivě i v kočárku, autosedačce....jeden v zimě, takže docela problém s fusakem, ale šlo to. Druhá taky když bylo už vedro, zpocena, ale nedá se nic dělat. Obě děti po 2 měsících vše v pořádku.
Fakt bych při tomhle nálezu peřinu dávala. Ano, je to ultra otravný, ale za zdravé kyčle to stojí.
http://www.jansa.cz/problematika-vyvoje-kycli-u...

lenerka1
20. říj 2024

No, pokud je to opravdu takový nález, tak bych to raději konzultovala s lékařem. Případně domluvila konzultaci přímo u Dr. Jansy z odkazu výše, má poměrně moderní názory. My měli u dětí jen fyziologický nezralé, tak široké balení "preventivně" jsme ignorovali, ale s vaším nálezem bych to neriskovala.