Kyčle IIc, byly by lepší kalhotky Marwell nebo látkovky?

lucyanek
22. pro 2016

Prosím o radu - v porodnici nám vyšetřili kyčličky - levá Ia, ale pravá IIc. Doporučeno abdukční balení. Koukala jsem, že existují abdukční kalhotky Marwell. Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Myslíte, že by případně tyto kalhotky byly lepší nebo mám raději dávat látkovky? Případně jak jinak kyčličce pomoci (nějaké cvičení...)? Děkuji za rady

monikagurthova
22. pro 2016

@lucyanek ahoj moje dcera šla KP císařem takze po narozeni kyčle tragédie ale ja látkuji klasické čtverce a na druhe kontrole po měsíci a1 a na další to samé. Sám doktor mi říkal, ze látky dokáži zázraky

ija1
22. pro 2016

jednoznacne balit, a poctive......... docela se divim, ze u IIc nedavaji pomucky....... tak drzim pesti, at se to zlepsi.....

j.a.n.i
22. pro 2016

@ija1 No, treba u nas kycle v porodnici ani nevysetrovali, resp. jo doktor na ne koukl, ale klasifikaci ani utz nedelal, to az na kontrole asi ve 3 tydnech veku a tiouju, ze pak pomucky dostane.

ija1
22. pro 2016

@j.a.n.i mužů poradit? Objednejte se hned... tady jde o čas a můžete si ušetřit spoustu komplikaci .... (moje dcera měla IV a během dvou týdnu IIc....), tady platí čím dřív tím lip ...

mariekoprivova
22. pro 2016

Nase Stellinka ma siroke baleni.Nevite to je to same co tu pise pani?V porodnici nam rekli,ze davat 3hadrove pleny mezi nozky.Koupili jsme ortopedickou pomucku na siroke a kontrola v 6tydnech dopadla,ze musime jeste davat a dojit ve 3mesich.Nevim co by nas cekalo dal.K tomu ma mala boleni briska a nemuze si pritahnou nozky.☹Priznam se nekdy ji to sundam a necham prokopat.

ija1
22. pro 2016

@mariekoprivova nene, to nemusi byt. Nekteri lekari doporucuji siroke baleni preventivne, ve trech mesicich je kontrola naprosto normalni, detem se dovyvijeji jadyrka........ to se nebojte, kdyby to bylo blby, uz byste pomucku mela........... jen jsem psala pani, ze IIc uz je docela blby, a je to jen krucek k subluxaci, ktera se pak leci i 6 tydennimi trakcemi+sadrou, a proto jsem doporucovala brzkou kontrolu, protoze cim driv se zacne s lecbou, tim vetsi sance na rychle uzdraveni.........
(moje dcera mela uplne vykloubeni - IV stupen a od 3. dne zivota nosila pomucku a behem 14 dnu mela nozickou zakloubenou a nosila pomucky celkem 12 tydnu a obeslo se to bez trakci, operaci.......... kdy se lecba u zdravych deti muze protahnout na 8-12 mesicu...... tak u nas to trvalo 12 tydnu.......coz je parada, proto radim brzkou navstevu kvalitniho ortopeda 🙂

j.a.n.i
22. pro 2016

@ija1 Jelikož už je dítku 6 let, tak už to není aktuální 🙂 případně to bylo spíše na @lucyanek

ija1
22. pro 2016

@j.a.n.i Jeee, pardon 🙂)

marcicek84
22. pro 2016

@lucyanek - poctivě balit široké balení, IIc to je na třmínky...min. abdukční peřinku jste měli dostat...