Ahoj holky, byla jsem na ortopedii nechat zkontrolovat kyčle mýmu miminku. Doktor říkal, že kyčle jsou v pořádku, ale stejně mi doporučil jí dávat navíc dvě pleny (nebo abdukční kalhotky) mezi nohy jako prevenci až do jejího čtvrtého měsíce...... Já jí je začala dávat, ale přijde mi v tom hrozně nepohyblivá a taková jakoby paralyzovaná, a když je vedro, tak je v tom i docela přehřátá............Takže ted řešim, jestli jí je mám vůbec dávat. Nelíbí se mi, že je v nich "uvězněná" třeba celou noc a nemůže se v nich pořádně hýbat. Taky když je má na sobě, tak se mi v náručí blbě uspává, protože ty její nohy jsou pak v poloze, která mi nedovoluje jí ukolébat po ní v nějaké příjemné poloze a pořád se mi v náručí pak vrtí a vzpouzí......... Tak se chci zeptat, jak to máte vy. Dáváte je svým miminkům nebo ne? A jak často případně? díky
Dcera je dostala taky (diag Ib a IIa tusim). Pry kycle jsou dobre, ale.mohly by byt lepsi. Konzultovala jsem to se svagrovou, cerstvou dr (protoze ortoped mi.nic nevysvetlil) a ona mi rikala, ze se vetsinou siroke baleni dava preventivne a dalsi nazory. Nakonec jsem je male davala, rozhodne ne 100%, nekdy jsem na ne den dva zapomnela, nekdy je mela jen pul den...a na kontrole v 6 tydnech uz vse ok
Všechny 4 děti měly kyčle v pořádku a abdukční balení jsem nedávala.
No mě právě řekl,m že kyčle ok, ale at jí dávám ty peny preventivně........ Tak jako když jsoou ok, tak proč jí to dávat? Je to prostě tak diskomfortní... ☹
@lastovenka taky jsem měla dávat preventivně, na noc, nedávala jsem nebo teda asi 3 x je měl 😀, ale občas jsme nosili. Na další kontrole už ok.
@lastovenka pokud je to jen z preventivních důvodů, tak bych to nehrotila a zkusila místo toho třeba nošení v šátku, tam mají nožičky taky hezky od sebe a většině miminek i maminek se to líbí 🙂
@lastovenka kyčle jsme měli obě 1b a nechtěly abych dávala pleny byly spokojeni a uspavat zkus si jio přiložit bříškem na tělo a hlavičkou na prsa a ruku pod zadeček houpat nahoru dolu. můj malej tak usíná rád