Ahojky,
syn má kvasinkový ekzém. Doktor nám tvrdil, že je to klasický atopák, ale není.
Vysledovala jsem více faktorů. Ložiska jsou suchá s červeným ohraničením kulovitého tvaru.
Nesvědí ho to. Má to i na tvářích. Vždy po teplotách, očkování, virozách a růstu zoubků se to zhoršuje.
V chladu má krásné čisté tvářičky, trošku se zpotí nebo přijdeme domů a má to zarudlé.
Do toho má nevysvětlitelnou zácpu, kterou ani doktor nechápe. Probiotika, hodně tekutin, vláknina, švestkové přesnídávky, šťávy, atd atd … nic nepomáhá!
UM máme už jen 2x denně , jinak příkrmy.
Vynechávám zeleninu, co by mohla stavět.
A tak se ptám, co vám nejvíce pomohlo na kvasinkový ekzém? Každý den objevíme na novém místě 🙈
Mám zinkovou mast od Medárka. Někde jsem četla, že je dobré i zinkové mýdlo..
Problém je, že ho natřu a hned si to setře. Nesnáší na sobě nic a nebo oblečením to jde dolů…
Klidně poraďte i nějaká Homeopatika, už jsem bezradná.
Pokud vím, kombinace střevních a kožních problémů obvykle ukazuje na potravinovou intoleranci.
@cherie24 ovoce jako přesnídávku dávám 1x denně. I to mám omezit a místo toho dát zeleninu?
U nás zabrala biorezonance přístrojem bicom.. mimo jiné i na jiné trable,například astma,imunita, záněty
https://www.modrykonik.cz/zdravi/kvasinkova-infekce-u-deti/ 😉 Tenhle clanek tady nam hodne pomohl...
Živná půda kvasinek je cukr, nemá ve stravě třeba přehnaně moc ovoce, přesnídávky, slazené dětské kaše, případně jiné věcí, které obsahují cukry? I dětská strava je bohužel plná cukrů. Cukr je v jogurtu, kaši i v křupkách, ovocných pitíčkách s označením i pro nejmenší děti ...
Moje dcera měla kvasinkový exém před druhým rokem, u ní na to mělo velký vliv vyloženě sladké. Jako ADHD je po cukru jako jatá a doma na tajno lezla po regálech ve špajzu, i v kuchyni po lince a hledala cokoliv sladkého. Klidně i čekankový sirup, med nebo neředěnou šťávu. Do toho u babiček vždy něco dostávala, vozili to starším vnoučatům, tak dostávála i ona, ač byla ještě malinká. Takže u nás se to řešilo zámkem na špajz i skříně v kuchyni a dietou. Striktním zákazem babiček a též jsme mazala zinkovou mastí. Zbavila se toho celkem rychle.