Kvasinkový ekzém. Co vám pomohlo?

5. lis 2024

Ahojky,
syn má kvasinkový ekzém. Doktor nám tvrdil, že je to klasický atopák, ale není.
Vysledovala jsem více faktorů. Ložiska jsou suchá s červeným ohraničením kulovitého tvaru.
Nesvědí ho to. Má to i na tvářích. Vždy po teplotách, očkování, virozách a růstu zoubků se to zhoršuje.
V chladu má krásné čisté tvářičky, trošku se zpotí nebo přijdeme domů a má to zarudlé.
Do toho má nevysvětlitelnou zácpu, kterou ani doktor nechápe. Probiotika, hodně tekutin, vláknina, švestkové přesnídávky, šťávy, atd atd … nic nepomáhá!
UM máme už jen 2x denně , jinak příkrmy.
Vynechávám zeleninu, co by mohla stavět.
A tak se ptám, co vám nejvíce pomohlo na kvasinkový ekzém? Každý den objevíme na novém místě 🙈
Mám zinkovou mast od Medárka. Někde jsem četla, že je dobré i zinkové mýdlo..
Problém je, že ho natřu a hned si to setře. Nesnáší na sobě nic a nebo oblečením to jde dolů…
Klidně poraďte i nějaká Homeopatika, už jsem bezradná.

cherie24
5. lis 2024

Živná půda kvasinek je cukr, nemá ve stravě třeba přehnaně moc ovoce, přesnídávky, slazené dětské kaše, případně jiné věcí, které obsahují cukry? I dětská strava je bohužel plná cukrů. Cukr je v jogurtu, kaši i v křupkách, ovocných pitíčkách s označením i pro nejmenší děti ...
Moje dcera měla kvasinkový exém před druhým rokem, u ní na to mělo velký vliv vyloženě sladké. Jako ADHD je po cukru jako jatá a doma na tajno lezla po regálech ve špajzu, i v kuchyni po lince a hledala cokoliv sladkého. Klidně i čekankový sirup, med nebo neředěnou šťávu. Do toho u babiček vždy něco dostávala, vozili to starším vnoučatům, tak dostávála i ona, ač byla ještě malinká. Takže u nás se to řešilo zámkem na špajz i skříně v kuchyni a dietou. Striktním zákazem babiček a též jsme mazala zinkovou mastí. Zbavila se toho celkem rychle.

jiss
5. lis 2024

Pokud vím, kombinace střevních a kožních problémů obvykle ukazuje na potravinovou intoleranci.

autor
5. lis 2024

@cherie24 ovoce jako přesnídávku dávám 1x denně. I to mám omezit a místo toho dát zeleninu?

kate013
5. lis 2024

U nás zabrala biorezonance přístrojem bicom.. mimo jiné i na jiné trable,například astma,imunita, záněty

jane46
5. lis 2024

https://www.modrykonik.cz/zdravi/kvasinkova-infekce-u-deti/ 😉 Tenhle clanek tady nam hodne pomohl...