Krupička a fleky po koupeli. Čím to je?

nonfood
2. led 2021

Dobrý večer milé maminky. Chci se zeptat, už několik dlouhých měsíců má můj chlapeček ( 2 roky ) po každé koupeli ve sprše flekatou kůži, krupičku..(přidám foto).. nic ho nebolí ani nepálí, jen mě se to nelíbí:(, byli jsme před měsícem u doktorky, prý to má buď z neumytých mandarinek nebo z tvrdé vody. Dala mi linolu na promazání a nějakou mast na mazání.. chvíli to bylo ok ale má to zas a zas... nechci teď kvůli koronaviru navštěvovat lékaře raději.. zkusila jsem bambucke máslo, kosmetiku používám jen sprchovy olej biodermu a ta by měla být v pořádku.. nevíte náhodou?? Aspoň podle fotek, co to , čím to? .. přes den bez fleků úplně, jen lehká krupičnatá kůže na bříšku.. koupu ve sprše obden.. pinďu a nohy každý den normál hygiena. Díky za případné rady..

maaaadlaaaaa
2. led 2021

Asi bych zkusila vysadit tu biodermu jestli to není tím. Ono i hypoalergenní mýdlo může udělat neplechu. Zkusit vyučovací metodu. Vysadit mýdlo pak mandarinky atd. a pozorovat.

zrzeckas
2. led 2021

Ja bych se optala i tady v poradne....
Jinak me prijde, ze mu neco vadi.... Nam to udelala mast, kterou jsem dostala. Normalni na mazani pokozdy a dcera 2,5 roku to mela priserne, maly cervenou krupicku a tezko se toho zbavovalo.... Nezmenila si neco? Treba i prasek na prani, neco v jidelnicku. Tu biodermu si zacala pouzivat az po tom? Nam se vse nejvic projevilo az po celem dni... Tzn. Po koupani...

zrzeckas
2. led 2021

Ještě dodam, ze mala se z toho dostala az kdyz se umyvala jen vodou a mast na predpis od dr..... Voda by pokozku vysusila, ale asi ne takove fleky a krupicku.... My meli tvrdou, zelezitou a jeste x dalsich veci vodu. Ta sice nevadila na piti, ale pit se nedela jak byla hnusna (muj to se sirupem zvlad, ja ne), ale na koupani byla v pohode. Jenze mala mela od narozeni suchou pokozki a po teto vode jeste vic, ale takovou krupicku nemela, proste jen sucha, stacilo namazat a cajk.... Takze spis to bude necim, rikam.. U nas to zpusobila mast na mazani detske položky a zkousela jsem na sobe, s tim, ze deti jsou nachylnejsi a lecila jsem se pak taky

priefi
2. led 2021

@nonfood syn to měl také, po koupeli se to zhoršilo. Zkus namazat sudocremem, dát fenistil kapičky a vysadit alergen. Náš syn měl alergii na mléko, vejce, banány a brambory. Největší paseku udělalo mléko, vejce jsem mu nedávala vůbec. Anebo normálně na tělíčku nemá nic a jen po koupeli a záhy to zmizí? Můžeš zkusit ovesné koupele, koupel v převařené vodě, aby nebyl tam chlór. My koupali ve vývaru z manayupy. Ale syn to měl pořád, akorát po koupeli se to zhoršilo. Ale jak jsem psala výše na víně byly potravinové alergie, zejména alergie na mléko

nonfood
autor
2. led 2021

@zrzeckas prášek na praní stejný od malička, bioderma myslím taky dlouho.. ale už několik měsíců to má takové všelijaké, bříško není hedvábně hladké, seznam krupičnatá kůže.. když je ve vodě úplně chvíli , jen na umytí sprchacem a spláchnout vodou tak celkem dobrý.. ale když ho tam nechám řádit dlouho ve sprchovem koute tak je jak rak.....mandarinky umývám pod vodou.... zkusím ještě promazat tou linolou a změnit ten sprchac teda.. 🙂

eva267
2. led 2021

Dceři se dělalo něco podobného. Fleky, ale bez krupičky. Alergii žádnou nemá. Vypozorovala jsem, že v našem případě šlo o příliš teplou vodu.

slunea
2. led 2021

Pokud by vadilo něco ve vodě, mělo by to jít vyřešit filtrem, něco jako toto https://www.proalergiky.cz/eshop/sprchovy-filtr...

priefi
2. led 2021

@nonfood a koupat jen vodou, nepoužívat žádnou chemii

nonfood
autor
2. led 2021

@priefi chci zkusit linolu ještě bez sprcháčem, je možné samostatně? A teď si uvědomuju že malého sprchuju celkem dost teplou vodou..

nonfood
autor
2. led 2021

@priefi a používám jen přírodní věci.. a sprchovy gel pro miminka od biodermy....

pribylovapetra
2. led 2021

Může mít sklony k atopii a něco mu to ted začalo spouštět (sprchac, pěna do koupele, takové ty barvičky jestli nepouzivate) nebo může reagovat na vodu jako takovou ( chlor nebo podobne). Pokud se to po rychlé sprše neprojeví, zkusila bych na vanu filtr. Kdyby to nepomohlo, tak pátrat dál.

maaaadlaaaaa
2. led 2021

@nonfood já jsem atopik a silná alergička a vadí mi i přírodní věci právě. Ne vše co je bio a hypoalergenní je jistotou, že to nic nespustí.

zrzeckas
2. led 2021

🤔🤔 Holky tak me napadlo..... Jednou meli nasi prechlorovanou vodu (maji z řád) .... Zniceho nic to bylo a pak naraz to zase prestalo..... Asi dva, tri mesice to tak meli.... Jestli by to byla preci jen voda, mohli ju zkusit nejak upravovat nebo s ni neco delat.. Nevim, co vse muzou s vodou delat 🤔 🤔 treba teta o pul hodiny cesty od nas, mela vodu pry ze stejneho radu, stejne prehrady, ale mela ji lepsi nez my 🤷🏻‍♀️😃

mamikry
3. led 2021

@nonfood Muze mu vadit nejaka slozka v bio kosmetice. Syn se mi takhle krupickoval po detskem telovem masle Purity Vision s bambuckym maslem. Jak jsme vysadili, bylo po problemu.

priefi
3. led 2021

@nonfood my koupeneme čistě jen ve vodě, nic víc a je to lepší. Můžeš použít jen linoleu, u nás bez efektu. Úplně nejvíc pomohlo vysadit alergen, pak nedrazdit kůži čímkoli, takže koupeme v čisté vodě