Kruhy pod očima u dítěte - krev v pořádku

any89
15. bře 2019

Ahoj maminky, chci se zeptat na zkušenosti i názory.. mám 3,5letou dcerku, které se při posledním nachlazení udělaly opravdu tmavé kruhy pod očima a zhoršil atop. ekzém, který se rozšířil i po obličeji. Krevní testy má úplnê v pořádku, nic jí nechybí, není tam zánět, infekce.. moč taky ok a sono břicha taky. Dle dr to budeme brát tak, že to je prostě tou virózou. Ale mně to stejně trápí, když ji vidím, vždycky to byla holčička se zdravou barvou, zdravýma tvářičkama a teď toto..Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo jak byste to řešily dál? Děkuji za zkušenosti a názory

alassel
15. bře 2019

Dcera je taky bledule. Navic blondynka
Pres zimu je jako snehurka s kruhama pod ocima. Az vysvitne slunicko zlepsi se to...uvidis

any89
autor
15. bře 2019

@alassel Na to spolíhám taky trochu.. Je pravda, že vit. D jí už nedávám, když dávám jiný preparáty na imunitu, ale kdyby ho měla málo, tak by se to z krve stejně zjistilo. Jinak ona je právě hodně špinavá blondýna, oči má hnědý, takže to žádná bledule normálně není.

lufulie
15. bře 2019

a štítnou jí brali?

any89
autor
15. bře 2019

@lufulie Krevní testy ji dělali podrobný, ale jestli tam byla i štítná žláza to nevím..

lufulie
15. bře 2019

tak zjistit, u nás to byla právě ta štítná!

any89
autor
15. bře 2019

@lufulie Aha, tak to já budu muset dr ještě zavolat v pondělí. A vy jste měli taky takový podobný příznaky?

lufulie
15. bře 2019

prosím sz

netopejr
18. bře 2019

Jaterní testy dělali?

any89
autor
18. bře 2019

@netopejr Dělali jí na mononukleózu, takže jo.

normalnimatka
18. bře 2019

@any89 testy na mononukleózu jsou nutně přímo jaterní testy? jestli se netestuje samotná ta nemoc nějak..netuším.
každopádně tmavý kruhy pod očima poukazujou opravdu na játra v háji. o ničem jiným jsem zatím neslyšela. je fajn, že vám udělali různý testy. potíž ale může bejt v tom, že prostě ty výsledky testů západní medicíny nemusej bejt úplně směrodatný. tam se prostě stanoví nějaká hodnota a buď jsi pod, nebo jsi nad. ale ve skutečnosti pro tebe konkrétně nemusí znamenat ať taková, či maková hodnota vůbec nic. tudíž, pokud by se na nic ještě nepřišlo, pátrala bych u alternativců.
(a btw, zajímalo by mě, co je jako tabulkově udaná v pořádku hodnota vitamínu D. pokud ho kdokoliv nedoplňuje v zimě uměle, má každej nedostatek. v jídle je ždibec.)

any89
autor
18. bře 2019

@normalnimatka Já se v tom nevyznám, ale říkaly, že udělaly rozsáhlejší krevní obraz, tak spoléhám na to, že dr není hloupá, navíc když ji viděla, tak se fakt trošku zděsila a hnala nás hned na to sono a nabrat moč.. takže si myslím, že by snad nic nezanedbala..
S tim vit. D by mě to teda taky zajímalo, protože já ho nedávala, jak už jsem psala..
Jinak přesně jak píšeš - už jsem si zjistila kontakt na paní, co dělá alternativní léčbu, sama kamarádka, které prý několikrát pomohla, mi řekla, že z vlastní zkušenosti ví, že krevní testy neukážou všechno.
Já teda i myslím, že to bude i nějaká alergie - když jsme přišly z venku, tak jí oko svědilo a kruhy byly výraznější a celkově mi přijde v oblasti očí oteklejší.. ale bledá je teda pořád dost ☹(

ehrdlicka
18. bře 2019

A dostatečně pije? Napadá mě z homeopatik nasadit na detoxikaci Thuyu 15CH 1x denně 5 granulí a na dodání energie Phosphorus 15CH 1x denně 5 granulí. Vybrat po jedné tubě, tj. na 16 dnů.

normalnimatka
18. bře 2019

@any89 aha, nj tak hlavně ať se na to co nejdřív přijde. držim palce

any89
autor
18. bře 2019

@ehrdlicka Vždycky pila málo, snažím se, aby se to zlepšilo.. Energie má kupodivu dost, na to, že vypadá, jak kdyby proflámovala týden v kuse..

magdadunajova
18. bře 2019

Kruhy pod očima můžou být když má dítě třeba nějaké parazity v těle. Ale samozřejmě není to pravidlem.

any89
autor
18. bře 2019

@normalnimatka Děkuji, dám vědět.

aneta_v
23. led 2024

@any89 dobrý den, můžu se po letech zeptat, jak jste dopadly? 3leté dceři se před týdnem udělaly takové načervenalé kruhy pod očima, taky je to světlá blondýnka…

marriet1
16. bře 2024

Dobrý den, máme úplně stejný problém . Syn 8 let. Tmave kruhy pod očima , bledost . Každý kdo ho vidí , rekne ze vypadá nemocný . Paní doktorka v tom nevidí problém , když nemá jiné příznaky .

teerulka
16. bře 2024

@marriet1 v našem případě mohla za kruhy pod očima zvětšená nosní a krční mandle. Půl roku po operaci je vše v pořádku.

teerulka
Autor odpověď smazal
Zobraz
adelisss
17. bře 2024

Kruhy pod očima mám celý život a nejvíc jdou vidět v zimě, když nejsem opálená. Jaterní testy jsem podstoupila a v pořádku. Štítná žláza taky v pořádku (testy skrz onemocnění v rodině). Musím dodržovat pitný režim - pak ty kruhy trochu zmizí. Ale spíš je to v mém případě blbá pigmentace a pleť. Nebo fakt nevím co jiného.