Krev z nosu u dítěte. Počkat nebo jít k Dr.?

nock
4. čer 2024

Zdravím, včera dcerka spadla na nos, trošičku to má nateklé a tekla krev z nosu ale jen trošičku. Jen že měla dírku od krve toť vše. Utrela jsem ji to a vždycky když běhá nebo něco během dne prostě ji to teče znovu ale krev je v tak malém množství že se ještě nedostane ani ven z nosu. Už je to jeden den a pořád sem tam teče. Nos malou nebolí vůbec, normálně jsem sahala jestli nemá zlomený nebo něco, nevadí jí to a ani ji to nebolí a nateklé to má tak že se to ani nepozná jinak je v pořádku, všechno v pořádku žádná dezorientace nic. Mám ještě počkat třeba 1-2 dny nebo bych měla jít k lékaři? Nepřijde mi to vážné jen ta krev mě trošku znepokojuje ale spíš mi přijde že to teče kvůli tomu že třeba zaboří hlavu no peřin a že si to nějakým způsobem třeba jen znovu ,, otevře,, tu ranku obrazně řečeno.
Je to jen z jedné dírky a má občas ucpaný nos. Je jí 18 měsíců.

jancazao
4. čer 2024

@nock a nebude to tím, že tam tu krev má a jak funguje, tak jí to trošku "rozředí soplík" a tím pádem to jakoby teče znovu?

nock
autor
4. čer 2024

@jancazao to je možné, ta krev je taková občas světlejší taková ředěná no. Občas je tmavší ale většinou je světloučká. To mě bohužel nenapadlo že to může být kvůli tomuto 😄

jancazao
4. čer 2024

@nock tak třeba tě to aspoň uklidnilo 😊

nock
autor
4. čer 2024

@jancazao ano, to teda jo😂 docela dost, děkuju❤️❤️

nock
autor
4. čer 2024

@jancazao koukala jsem ji do té dírky a má to tam fialové🤔

cilkat
4. čer 2024

Pravděpodobně nějakou ranku uvnitř má... mohla si i hnout nějakou chrupavkou nebo tak, ale pokud bez potíží dýchá a tvar vypadá ok, riskujete maximální lehkou změnu tvaru, což riskujete i s lékařským ošetřením. Takže bych to nechala v klidu.

ada22
4. čer 2024

Dcera spadla před měsícem přímo na nos. Krve ji z něho teklo celkem dost. Stěžovala si na bolesti hlavy, tak jsme radši šli k Dr. Prohmatla ji ho a doporučila kapky do nosu na stažení těch vnitřních cév. Jo ty kapky byl Santorin, ale asi tam jde o ten princip, že to stáhne sliznici.

miryp
4. čer 2024

Patrně si v nose pochroumala nějakou cévku, která tím zvýšeným tlakem při pohybu může prosakovat, jak to není zhojené. Můžeš jí nasadit vitamin C a vařit jí pohanku, céčko a rutin nám MUDr. doporučila, když syn trpěl na krvácení z nosu. Pokud bys chtěla do nosu cokoliv aplikovat (dračí krev, nosní kapky, vincentku, atd.), tak bych teď místo sprejů volila kapátko, aby se tam zbytečně nevytvářel tlak, který to zase může rozkrvácet.

nock
autor
4. čer 2024

@cilkat děkuji 🥰

nock
autor
4. čer 2024

@miryp máme jen kapky na rýmu, bála jsem se je použit aby ji to nestipalo. Myslíte že by jí to taky pomohlo? I když je to možná jen slaný roztok🤷 nevím teď název ale jsou to takové malé plastové lahvičky

miryp
4. čer 2024

@nock jestli má rýmu, může to být důvod, proč to opakovaně prosakuje. Při rýmě dochází k překrvení sliznice a jak si to tam pochroumala, má tendenci to prosakovat. V takovém případě bych koupila ten Sanorin, co zmiňuje ada22, jen bych volila formu s kapátkem. Pomůže to jak cévám, tak samotné rýmě.

nock
autor
4. čer 2024

@miryp my máme na rýmu libenar, funguje to stejné?

marge_s
4. čer 2024

@nock libenar je voda. To neni na nic. K lekari bych skocila

miryp
4. čer 2024

@nock ne, to je pouze fyziologický roztok. Teď jsem mrkla a na Sanorin je malá, ten má dávkování až od tří let, ale dal by se použít Vibrocil, ten je od roku a řeší rýmu a překrvení sliznic a má verzi s kapátkem.

nock
autor
4. čer 2024

@marge_s libenar jsou nosní kapky na ucpaný nos pro miminka a kojence..... Vždycky nám pomohl☺️

marge_s
4. čer 2024

No vidite, ja bych zase na kapatku vubec netrvala a ta mlhami naopak prijde lepsi. Tak si zakladatelko vyber 🫢

marge_s
4. čer 2024

@nock ano, je to fyziologicky roztok-voda zjednodusene. Proste to na ty sliznice nema zadny vliv, jen redi rymu a “omyva” nos zevnitr.
Tudiz jako hygiena, naredeni, vyprazdneni ano, ale na otok ne 🤷🏾‍♂️

miryp
4. čer 2024

@marge_s jsem to musela jít vyzkoušet a máš pravdu, že mechanická pumpička nemá takovou sílu, takže souhlasím, že není třeba trvat na kapátku 😉

nock
autor
4. čer 2024

@marge_s aha to jsem nevěděla tak děkuji😄

nock
autor
4. čer 2024

Zítra zavolám doktorce, děkuji za všechny rady. Dceři to furt teče občas a trochu ji to zfialovelo/zmodralo tak raději už zavolám. Sahali jsme ji na to a trochu to i mačkali abychom zjistili zda tam má kost v pořádku a ani ji to nebolelo jen ji to bylo nepříjemné😄 určitě to nic není ale radši😂

nock
autor
4. čer 2024

@marge_s a ještě otázka, proč je to teda slané když je to jen voda?😂

miryp
5. čer 2024

@nock stačí si přečíst složení, ne? Je to fyziologický roztok z vody a soli, tj. náhrada mořské soli v tlakových nádobkách určených k čištění nosu. Tj. té vody, kterou se proplachuje nos, abys ho zbavila nánosů soplů před aplikací kapek do nosu.

miryp
5. čer 2024

* náhrada mořské vody, ne soli 🙈

marge_s
5. čer 2024

@nock protoze je to doplnene tou soli na isotonicky telu prirozeny roztok