Dobrý den, maminky. Synek 17 měs. dostal včera od dokotry ATB, nelíbil se jí poslech kašle, má vysoké horečky už 4.den. Dostali jsme Augmentin DUO, zatím měl 2 dávky, ráno trochu ublinknul po Sunaru a byla v blinkání krev (čerstvá i natrávená-hnědší). Teď odpoledne po svačině (blažená jsem do něj dostala aspoň trochu ovoce) zas trochu ublinknul s natrávenou krví. Doktorka mi ráno po telefonu řekla, že je to možné, že se to může stát. Ale Honzík je od rána vyřízený, možná kvůli těm horečkám, i hodně špatně spal v noci. Skoro pořád dnes spí a když je chvíli vzhůru, nejradši by asi taky ležel.
Máte někdo zkušenost, že by po Augmentinu nebo při podobné nemoci (horečky, kašel, rýma), někdo zvracel i trochu krve? (bereme k tomu Stoptussin na kašel - bohužel ne vždy pořádně po jídle, protože nechce skoro jíst, a léky na horečku). Mám z toho špatný pocit. Díky za rady. Dana
Hm. Díky. Doktorka (náš pediatr) se tvářila suverenně, že si z toho nemám dělat hlavu, tak nevím. fakt je, že se Honzík prospal (dnes 3x) a začíná už mít i trochu náladu a sílu, tak snad to opravdu nic nebude a byl jen vyčerpaný a potřerbuje nabrat síly a ta krev snad přejde. pokud by se celkově zlepšoval, tak by to snad nic být nemělo, ne? Lenka neměla mimo pamykonu do nosu ještě atb žádná, jsou jí 3a3/4... A Honzík poprvé. Tak nemám zkušenost. Díky za radu. kdyby se mi v noci nezdál, zavolám na tu pohotovost.
@stovinda no, já bych určitě nečekala do noci a jela na tu pohotovost, protože s tím nemám zkušenost a určitě by mě to dost vyděsilo...
to chápu, Honzík byl odpoledne už mnohem víc v pohodě. A hlavně... v cca 5 měsících měl krev ve stolici a šlo jen o podráždění konečníku z měření teploměrem po očkování (měl teplotu). A to doktorka řešila, ať jí to přinesu ukázat, a pak jestli to není alergie na mléko atd. atd. a nakonec z toho nebylo nic. Tak doufám, že to opravdu nic nebude. Zkusím jí důvěřovat. Bez porady s ní bych byla taky vyděšená, to mi věřte. takhle jsem "jen" nejistá ☹
@stovinda to se mi u malé nikdy nestalo a je fak, že už měla celkem hodněkrát antibiotika- mě když se něco nezdá, tak si raději zavolám do nemocnice, kde vím, že je dětská pohotovost a poradím se i s nimi. Buď řeknou, že máme počkat, nebo že se máme přijet ukázat.